Heb jij blauwe ogen? Dan is dit artikel speciaal voor jou. Wij vertellen je hoe je stap-voor-stap je blauwe ogen kunt opmaken voor het allermooiste resultaat.

Benieuwd? Lees snel verder.

Blauwe Ogen En Oogschaduw

Stap 1: Oogschaduwprimer Aanbrengen

Wil je dat de kleuren van je oogschaduw mooier uitkomen en dat je oogschaduw beter blijft zitten? Breng dan voordat je met je oogmake-up begint wat oogschaduwprimer, oftewel oogschaduwbasis, op je bovenste oogleden aan.

Gebruik je ook make-up onder je oog? Breng dan ook hier wat oogschaduwprimer aan.

Stap 2: Oogschaduw En Blauwe Ogen

Stap 2 is het kiezen van oogschaduwkleuren die je blauwe ogen laten stralen.

Complementaire Kleuren

Over het algemeen versterken complementaire kleuren elkaar. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel. Bij blauw kom je dan uit op oranje.

Niet direct een populaire oogschaduwkleur natuurlijk, maar je hoeft niet aan knaloranje te denken.

Mooie bronstinten of goudtinten liggen namelijk ook tegenover blauw en laten je blauwe ogen daarom mooier uitkomen.

Andere oogschaduwkleuren die blauwe ogen complimenteren zijn:

  • Perziktinten;
  • Roesttinten;
  • Champagnetinten;
  • Roze en koraal.

Koele Oogschaduwkleuren Voor Blauwe Ogen

Passen koele kleuren beter bij de ondertoon van jouw huid? Dan passen de onderstaande oogschaduwkleuren waarschijnlijk goed bij jouw huid en ogen:

  • Bleekroze;
  • Paars;
  • Violet.

Blauwe Oogschaduw Voor Blauwe Ogen

Past blauwe oogschaduw bij blauwe ogen? Over deze vraag zijn de meningen flink verdeeld. Sommige make-up experts raden het absoluut af, omdat het blauw van je ogen wegvalt naast de blauwe oogschaduw.

Anderen zeggen echter dat het prima kan, mits je een blauwtint gebruikt die donkerder is dan het blauw van je ogen. Uiteindelijk is het vooral een kwestie van smaak.

Gewoon uitproberen dus.

Natuurlijke Oogmake-up Voor Blauwe Ogen

Als je graag een natuurlijke ooglook wilt, zijn aardetinten het antwoord. Gelukkig past alle bruine oogschaduw goed bij blauwe ogen.

Daarnaast kan je ook beige, grijs en kaki oogschaduw gebruiken om je blauwe ogen op een natuurlijke manier op te maken.

Avond Make-uplook Voor Blauwe Ogen

Zwarte oogschaduw staat bij blauwe ogen al snel erg heftig, maar als je een opvallende avondlook wilt, komt dit juist goed uit.

Met een zwarte oogschaduw laat je jouw ogen echt knallen. Combineer het zwart met goud, zilver, paars of donkerblauw.

Highlighter Voor Blauwe Ogen

Bij alle oogkleuren helpt highlighter om je ogen mooier uit te laten komen. Breng daarom een lichte kleur oogschaduw aan op je wenkbrauwbot en in je binnenste ooghoek.

Stap 3: Eyeliner Voor Blauwe Ogen

Eyeliner helpt je om je ogen mooier uit te laten komen en je blauwe oogkleur te laten stralen. De meest gebruikte kleur eyeliner is zwart. Ook bij blauwe ogen staat zwarte eyeliner goed.

Wil je eens een keer wat anders? Probeer dan een paarse of donkerblauwe eyeliner. Ook glanzende gouden en bronzen eyeliners passen perfect bij blauwe ogen.

Voor een opvallende look is het ook leuk om een zwarte eyeliner met een kleurtje te combineren. Zet hiervoor eerst een lijn met de zwarte eyeliner en trek langs de bovenkant van de zwarte eyeliner nog een lijntje in de gewenste kleur.

Wil je juist een rustige look? Dan is bruine eyeliner de beste keuze. Deze laat je blauwe ogen stralen zonder een harde uitstraling te geven.

Stap 4: Blauwe Ogen En Mascara

Wil je een keer wat anders dan standaard zwarte mascara? Probeer dan eens paarse mascara, dat combineert heel mooi met blauwe ogen. Heeft je huid een warme ondertoon? Ga dan voor een paarse mascara met een warme ondertoon.

Is de ondertoon van je huid juist koel of heb je een donkere huid? Dan staat een paarstint met wat blauw erin juist prachtig. Een mooi voorbeeld hiervan is violet.

Lees hier meer over ondertonen in ‘Warme Of Koele Ondertoon En Kleurtype Ontdekken

Een andere optie is bruine mascara. Hiermee geef je wimpers extra volume, terwijl je een natuurlijke look houdt. Bruine mascara combineert perfect met blauwe ogen en lichte haarkleuren.

Ga je voor bruin? Zorg er dan voor dat je eyeliner en oogschaduw niet donkerder zijn dan de mascara.

Natuurlijk kan je ook gewoon voor zwarte mascara kiezen. Deze kleur past bij iedere look. Als je lichtblond haar en blauwe ogen hebt, kan deze mascarakleur wel wat hard en onnatuurlijk staan voor overdag.