Als je een mooie ooglook hebt gemaakt, wil je natuurlijk niet dat je oogschaduw binnen no time in je crease zit of helemaal vervaagd is.

Wil jij je oogschaduw langer laten zitten? Gebruik dan de tips uit dit artikel en geniet de hele dag van perfecte oogschaduw.

Oogschaduw Langer Laten Zitten

Zorg Voor Een Schone Basis Om Je Oogschaduw Langer Te Laten Zitten

Begin altijd met een schone en vetvrije basis. Was je gezicht met een milde reiniger en gebruik een vochtinbrengende crème. Zorg ervoor dat je geen vette crème op je oogleden smeert. Als je oogleden vettig zijn, gaat je oogschaduw glijden.

Heb je snel last van vettige oogleden? Haal het overtollige vet dan weg met blotting paper of een tissue.

Gebruik Een Oogschaduwprimer

Oogschaduwprimer wordt ook wel oogschaduwbasis genoemd. Breng het aan over je gehele ooglid, vanaf je wimpers tot je wenkbrauwen. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw langer blijft zitten.

Ook zorgt het ervoor dat je oogschaduw zich makkelijker laat blenden en het laat de kleuren van je oogschaduw mooier uitkomen.

Wil je niet speciaal een oogschaduwbasis aanschaffen? Dan kan je ook een goede concealer of vloeibare foundation gebruiken als basis.

Let er wel op dat je een olie-vrije foundation gebruikt. Je kan je concealer of foundation op dezelfde manier aanbrengen als een oogschaduwbasis.

Kies Voor Cream Oogschaduw Om Het Langer Te Laten Zitten

Cream oogschaduw blijft veel langer zitten dan een gewone poeder oogschaduw. Je kunt het op twee manieren gebruiken. Je kan ervoor kiezen om enkel cream oogschaduw te gebruiken en je poeder oogschaduw te laten staan.

Maar je kunt de cream oogschaduw ook gebruiken als basis. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw langer blijft zitten en meer gepigmenteerd lijkt.

Als je cream oogschaduw als basis gebruikt, breng je een dun laagje hiervan aan. Vervolgens breng je de poeder oogschaduw hier overheen aan.
Kies voor een cream oogschaduw in een kleur die (bijna) hetzelfde is als de kleur van je poeder oogschaduw.

Maak Je Oogschaduw Nat Om Het Langer Te Laten Zitten

Ook het nat maken van je oogschaduw helpt om je oogschaduw langer te laten zitten. De beste manier om dit te doen is om je oogschaduwkastje een klein beetje nat te maken. Maak alleen je kwastje nat. Als je de oogschaduw zelf nat maakt, loop je het risico dat je de oogschaduw verpest.

Ook deze manier om je oogschaduw langer te laten zitten, zorgt er voor dat de kleur van je oogschaduw intenser wordt.

Goede Oogschaduwkwasten Om Oogschaduw Langer Te Laten Zitten

Investeer in goede oogschaduwkwasten. Vooral sponsapplicators kan je beter vermijden.

Met een oogschaduwkwast van goede kwaliteit gaat het aanbrengen van je oogschaduw gemakkelijker en kan je de oogschaduw beter blenden.

Goed aangebrachte oogschaduw blijft een stuk beter en langer zitten dan oogschaduw die snel en minder netjes aangebracht is.

Samenvatting Om Oogschaduw Langer Te Laten Zitten

  • Maak je oogleden goed schoon voordat je oogschaduw aanbrengt;
  • Koop een oogschaduwprimer of gebruik foundation/concealer om als basis aan te brengen op je oogleden;
  • Kies voor een cream oogschaduw voor een beter effect;
  • Maak je oogschaduw een beetje nat om het langer te laten zitten;
  • Gebruik een oogschaduwkwastje om de oogschaduw aan te brengen.