Ben jij dol op jurkjes en rokjes en draag je daar vaak panty’s onder? Dan weet je dat die panty’s snel kapotgaan, maakt niet uit waar je ze vandaan haalt. Vaak gebeurt dat ook nog eens op het slechtste moment. Om niet langer een extra panty in je tas mee te moeten nemen, geven wij je een aantal tips die de duur van je panty verlengen!

Het is natuurlijk altijd vervelend wanneer je panty kapotgaat, maar het is nog vervelender als dat gebeurt op een moment dat je het eigenlijk totaal niet kan gebruiken. Zoals een sollicitatie of een belangrijk etentje. Op dat soort momenten wil je er natuurlijk wel fashionable uit zien en daar werkt een kapotte panty nou niet echt bepaald aan mee… Volg daarom onderstaande tips op en je hoeft niet langer met een ladder in je panty over straat.

verschillende panty's

1. Freeze it

Het ziet er misschien raar uit als er ineens een panty tussen de bevroren vissticks en snert ligt, maar het kan wel helpen om een panty in te vriezen. Vooral als je ‘m nieuw hebt. Spoel je nieuwe panty uit met koud water, knijp ‘m uit en stop ‘m daarna in een diepvrieszak. Haal de panty de volgende dag eruit en laat ‘m dan ontdooien. Zelf hebben wij deze tip nog niet geprobeerd, maar het is altijd het proberen waard!

2. Stukje voor stukje

Als je een panty aan wilt trekken, is het handiger om ‘m eerst helemaal op te rollen tot je alleen het voetje overhoudt. Controleer of je geen scherpe nagelrandjes hebt en stop je voet in het voetstukje. Stroop nu heel voorzichtig de panty omhoog.

3. Lycra

Als je verzekerd wilt zijn van een stevigere panty, kun je het beste eentje kiezen die Lycra bevat. Hoe meer lycra er inzit, hoe beter de pasvorm is waardoor je er dus ook minder aan hoeft te trekken. Want het trekken aan panty’s is funest…

4. Versterkte voet

Er zijn panty’s te koop die een versterkt voetje hebben. Op die plek is de stof wat dikker waardoor het minder snel stuk gaat en waardoor ladders dus ook niet verder kunnen scheuren.

5. Was ‘m voorzichtig

Het mag een wonder heten als je panty aan het eind van de dag nog heel is. Alleen nu komt het punt dat je ‘m moet wassen. Het is het veiligst als je voor een handwasje gaat, omdat er dan vrij weinig te beschadigen valt. In de wasmachine kan ie ergens achter blijven haken, waardoor er alsnog een ladder in komt. Mocht je ‘m toch in de wasmachine willen doen, doe de panty dan wel eerst in een waszakje voordat je ‘m gaat wassen.

netpanty

6. Haar- en nagellak doen wonderen

Heb je toch een gaatje of een beginnende ladder in je panty en wil je ‘m daarvoor nog niet weggooien? Bij een heel klein gaatje kun je haarlak erop spuiten, dit verstevigt de panty namelijk nog iets meer. Heb je toch al een groter gaatje of zelfs een beginnende ladder? Ga dan met blanke nagellak erover heen. Dit zorgt ervoor dat het gaatje niet groter wordt en de ladder dus ook niet verder kan scheuren.