Zoals iedereen wel weet is het 14 februari weer Valentijnsdag, of te wel de dag dat elk stelletje laat zien hoeveel ze wel niet van elkaar houden. Helaas heeft niet elke vrouw een man waar zij haar liefde aan kan tonen, maar niet getreurd. Ook voor de single ladies onder ons wordt februari een liefdevolle maand! Benieuwd waarom? Lees dan gauw verder!

Galentine’s Day

Misschien is deze benaming (nog) niet bekend bij je, maar Galentine’s Day komt uit de Amerikaanse serie Parks and Recreation waarin hoofdpersonage Leslie Knope (Amy Poehler) elk jaar samen met haar vriendinnen erop uit gaat. Dit doen ze dan standaard de dag voor Valentijnsdag, zodat ze de dag der liefde wel gewoon met hun mannen door kunnen brengen. Maar op Galentine’s Day staat vriendschap centraal!

Dit is natuurlijk ook heel leuk om met jouw vriendinnen te doen! Trommel ze allemaal bij elkaar, ga naar jullie favoriete restaurant, kijk een film, vier een feestje, geef elkaar cadeautjes, enzovoort. Laat in ieder geval je waardering naar elkaar toe zien!

galentine's day

Single Awareness Day

Deze dag vindt plaats op 15 februari, de dag na Valentijnsdag dus. Het is bedacht door een aantal positief ingestelde singles om te laten zien dat gelukkig zijn of je gelukkig voelen niet per se af hoeft te hangen van het hebben van een relatie. Veel van die singles dragen op deze dag ook iets van groen omdat dit totaal tegenovergesteld is van rood. Ben je nou ook single en wil je hier iets mee doen? Dan zijn de volgende ideeën wel iets voor jou!

–          Stuur jezelf een mooie kaart met wat lieve woorden

–          Laat een bos bloemen bij je thuis bezorgen

–          Geef je andere single vriendinnen een cadeautje

–          Organiseer een feestje speciaal voor singles

vriendinnen

Mocht je er nou van balen dat jij nog steeds geen relatie hebt, treur dan niet. Vrijgezel zijn is namelijk helemaal niet zo erg en jij komt vanzelf je prins op het witte paard (of op de schildpad als het wat langer duurt) wel tegen!