De leukste eettentjes in Nederland zitten soms een beetje verstopt of zijn nog niet heel bekend. Daarom tippen we jou maar al te graag op de leukste en hipste hotspots binnen ons kikkerlandje. Vandaag laten wij jou kennis maken met het restaurant De tulp.

Een eetcafé in een tropische stijl met heerlijke gerechten, dat is De tulp. Het restaurant zit in Amsterdam aan de Marie Heinekenplein 33. Door de Caribische inrichting krijg je het gevoel dat je op een warm oord zit ver van het koude Nederland. Wat willen we nog meer in de winter?

Tropical vibes

De tulp heeft zijn naam te danken aan het bekende glaasje waar jenever uit gedronken wordt. Alleen al voor de ontzettend creatieve inrichting is het de moeite waard om het restaurant te bezoeken. Daarnaast worden alle gerechten ook op een tropische manier geserveerd en is er op het eten niks aan te merken. Van buiten ziet het restaurant er net zo fleurig uit als vanbinnen. Met een schommel, palmbomen en de gekleurde schuttingen op het buitenterras is het dan ook de perfecte locatie voor een Instagram momentje ?.

Menukaart

Om in het buitenlandse sfeertje te blijven, is de menukaart voor een groot deel op de inrichting aangepast. Zo kun je als ontbijt/lunch kiezen voor een fruitige yoghurt mix met onder andere banaan en kokos. Ben jij niet zo’n zoetekauw? Probeer dan bijvoorbeeld de Trip to Japan poke bowl met sushirijst, avocado en zalm.

Naast lunchen kan je er ook ’s avonds dineren. Deze kaart is net zoveel belovend als de middagkaart. De dinerkaart varieert van vegan gerechten, tot een huisgerookte zalm, tot aan sticky ribs. Ook kan je gedurende de dag kiezen voor een tropical shake. De prijzen liggen ongeveer tussen de 6 en 10 euro.

Openingstijden

De Tulp is op zondag tot en met donderdag van 11:00 uur tot 01:00 geopend. Op vrijdag en zaterdag zijn ze tot 03:00 uur open. Het restaurant is ook makkelijk te bereiken met de tram en het ligt ook dichtbij de winkelstraten.

Benieuwd naar de vorige Op je hotspot lijstje? Klik dan hier!