Hoe herkenbaar is het dat je in een onbekende stad bent en het een kriem is om een leuke eet plek te vinden? Hierbij helpen wij jou graag een handje. In onze reeks Op je hotspot lijstje laten we jou kennis maken met de leukste eettentjes in Nederland. Ooit al gehoord van The avocado show? Lees er hieronder over verder!

Een eettentje waar je alleen maar gerechten kan bestellen met avocado’s, hoe geweldig klinkt dat? In Amsterdam zit aan de Daniël Stalpertstraat 61 The avocado show. Zeker voor avocado fans is dit een werkelijke droom. De menukaart varieert van een rijk gevulde salade met avocado tot aan een besmeerde toast met guacamole.

Superfood

Naast dat de groente mega goed is voor je huid is het ook erg gezond, een werkelijke superfood. Zeker de laatste jaren zijn avocado’s niet meer weg te denken uit ons eten en daar wisten de bedenkers van de avocado-tent slim op in te spelen. Het concept is bedacht door Ron Simpson, chef Jaimie van Heije en Juliaan zaal. Begin 2017 openden zij het eerste avocado restaurant in Europa en is het een legendarisch succes.

Wachttijd

Doordat er zoveel animo is voor het concept, zit The avocado show 9 van de 10 keer vol. Ongeacht op welk tijdstip je komt. Reserveren is helaas niet mogelijk dus je zult altijd even buiten moeten wachten totdat er een tafel vrijkomt. De wachttijd is meestal tussen de 15 en 20 minuten. En omdat het binnen meestal zo vol zit, duurt het ook even voordat je eten is gearriveerd.

Menukaart

Een hele menukaart gevuld met alleen maar gerechten van avocado’s, is dat wel een groot aanbod? Ja dat is het zeker! Op de kaart staan gerechten voor zowel ontbijt als lunch en je komt dan ook niks te kort. Naast hartige gerechten zoals omeletten, sandwiches, poke bowls of zelfs frietjes van avocado (OMG!) serveren ze ook gerechten voor de zoetekauw. Zo kan je kiezen uit pannenkoeken belegt met fruit, wafels met onder andere chocolade en avocado of een gezonde yoghurt bowl. De prijzen variëren ongeveer tussen de 10 en 15 euro.

 

 

De inrichting van The avocado show is net zo mooi als de gerechten zelf. Hip, gezellig, stijlvol en ook de ideale plek om mooie foto’s te schieten. De eettent is elke geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

To-go vestiging

De mannen van The avocado show openden in augustus vorig jaar een to go-vestiging: The avocado show boutique. Deze boutique is te vinden aan de Willemsparkweg 152, ook in Amsterdam. Het menu is hetzelfde alleen kan je hier je gerechten meenemen. Toch heeft The avocado show boutique nog plek voor 15 gasten. Dit is ook zeker wel een bezoekje waardig ?.