Heb jij ook zulke lieve vriendinnen, met wie je eindeloos kunt kletsen en aan wie je al je problemen kwijt kunt? Dan is een vriendinnenweekend echt iets voor jullie! Samen een nieuwe plek verkennen en urenlang kletsen. Klinkt goed toch? Kijk dit keer eens verder dan leuke, maar voor de hand liggende bestemmingen als Parijs of Londen. Dit zijn de leukste plekjes voor een gezellig vriendinnenweekend in Noord-Europa. Wacht niet langer en plan jullie volgende vriendinnenweekend direct in!

Wereldstad Reykjavik

Een van de leukste bestemmingen voor een citytrip in Scandinavië is Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Het is tevens de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Deze kleurrijke, moderne stad is een feest om te ontdekken. Je kunt er heerlijk shoppen in de Laugavegur en uit eten gaan in allerlei goede maar goedkope restaurants. Ook vind je er bijzondere architectuur, met als hoogtepunt Harpa, een groot concertgebouw. Zo’n 50 kilometer van Reykjavik ligt de Blue Lagoon, dit is een wereldberoemd geothermisch zwembad dat zich bevindt op een vulkanische berg. In één woord onvergetelijk.

Blue lagoon ijsland

Indrukwekkende IJslandse natuur

Tijdens een vriendinnenweekend in Reykjavik kun je ook verder IJsland in gaan, om zo veel mogelijk te kunnen zien van de prachtige natuur in dit bijzondere land. Je kunt bijvoorbeeld een unieke fly drive in IJsland boeken, waarmee je naast je vliegticket ook direct een huurauto geregeld hebt. Zo kun je zelf de beroemde Golden Circle route rijden, die je langs de meest bijzondere natuurfenomenen van IJsland brengt: Geysir, Gullfoss en Thingvellir. Verder kun je walvissen en dolfijnen spotten en zie je met een beetje geluk zelfs het Noorderlicht!

geiser Geysir

Waanzinnig Oslo

Een andere geweldige Scandinavische stad is Oslo. Deze interessante, bruisende stad ligt aan het Oslofjord, tussen de welvende groene heuvels. In de hoofdstad van Noorwegen is van alles te doen voor jou en je vriendinnen. Kunstliefhebbers kunnen er uren dwalen in Munch Museet en in het nationaal kunstmuseum Nasjonalgalleriet. Ook kun je een bezoekje brengen aan het historische Akershus fort en het Koninklijk Paleis. Wandelen doe je door het Vigelandsparken en met mooi weer kun je heerlijk zwemmen in het Oslofjord.

oslo

Ongerepte Noorse natuurgebieden

Ook tijdens een bezoekje aan Oslo is het leuk om een auto te huren om zo het gebied om de stad heen te kunnen ontdekken. Het beste kun je een leuke fly drive richting Noorwegen boeken. Zo hebben jij en je vriendinnen uitgebreid de mogelijkheid om de waanzinnige Noorse natuur met eigen ogen te bewonderen. Noorwegen is uniek dankzij haar indrukwekkende ongerepte natuurgebieden. Je kijkt er je ogen uit aan gletsjers, watervallen, natuurlijke warmtebronnen en hoge bergen. Het biedt een perfect decor voor een afwisselende, actieve vriendinnenvakantie om nooit te vergeten.