Een trend die al jarenlang bestaat, is een tripje naar de wellness. Heerlijk in een badjas rondlopen en van sauna naar sauna hoppen. Al die heerlijke geuren om je heen. En vervolgens rozig naar huis terugkeren. Maar waarom naar een spa gaan, als je de spa ook naar huis kunt halen? Lees hier alle voordelen van een spa in eigen huis! 

Je eigen sauna 

Een sauna kopen, wordt steeds populairder. Voor 1500 euro kun je al een saunacabine aanschaffen. Hoe lekker is het om wekelijks een paar uur in de sauna te zitten om na je werk te ontspannen en te detoxen. In de sauna verhoogt je hartslag en verbrand je dus calorieën. Zo kun je als je vermoeid bent, en geen zin hebt om te sporten, een uurtje naar je eigen sauna gaan om te rewinden van je werkdag. Een sauna kopen, kan dus jouw spa dag verrijken. Een sauna is goed voor:

  • het herstel van je spieren en gewrichten;
  • het afvoeren van afvalstoffen en dus het reinigen van je lichaam; 
  • ontspanning en stress relief; 
  • een sterk immuunsysteem. 
Je eigen sauna 

De basics

Je kunt een spa dag organiseren voor jezelf, maar je kunt ook eens in de zoveel tijd een spa dag organiseren met je vriendinnen. Als je aan een spa dag denkt, denk je aan badkleding, comfort, warmte, sfeer, geuren, producten en licht eten. Om een spa te kunnen recreëren zijn deze elementen cruciaal.  

Begin de dag rond een uur of 12:00, afhankelijk van hoe laat je het wil maken die avond. Leg handdoeken, badjassen en badkleding klaar. Dit kunnen je vriendinnen natuurlijk ook zelf meenemen. Verzamel alle telefoons en leg deze apart. Niks is lekkerder dan een dag offline zijn, dit moet in een wellness centre ook, dus waarom thuis niet? 

Saladebar als lunch 

Zet van tevoren een lichte lunch klaar en zorg dat er genoeg karaffen met water zijn, aangezien genoeg water drinken essentieel is. Een lichte lunch zou een saladebar kunnen zijn: bakjes met toppings op de tafel klaargezet, zodat iedereen kan zijn eigen toppings naar keuze toevoegen. 

Zet de producten klaar die jullie van plan zijn om te gebruiken en steek wat kaarsjes en de wierook aan. Producten die je zou kunnen gebruiken zijn scrubs, gezichtsmaskers, bodylotion en verzorgingsproducten voor je handen en/of voeten. Zet een ontspannend muziekje aan laat de rustgevende  dag beginnen. 

Een dag zoals deze is dus zeker goed voor jou en je vriendinnen. Eindig je dag met je vriendinnen door middel van samen avond te eten en lekker een glas met rode wijn of een kop thee te drinken. Kleed je om in je chill outfit en ga lekker cozy op de bank zitten met een dekentje. Een lekkere romantische of grappige film is de perfecte manier om de avond mee te eindigen.