Zolang vrouwenjeans geen échte broekzakken hebben, moeten we een handtas meedragen. Een handtas kan een heerlijk accessoire zijn waarmee je jouw outfit echt kan afwerken, maar vaak is het ook een klein stort.

Lipstick, lippenbalsem, zakdoekjes, balpennen, een agenda, tampons, nagellak, een snack… een handtas heeft de neiging om helemaal vol te raken. Voor je het weet, loop je rond met je halve leven in een kleine tas. En wanneer je echt iets nodig hebt, dan kan je het in al die rommel niet vinden. Lastig. Deze tips helpen je het overzicht te bewaren.

Kies een handige handtas

Vaak vallen we voor mooie handtassen. Een tas in mooi leder, in mooie kleuren, iets wat écht bij je past. Maar voor je helemaal verliefd zo’n handtas koopt, kan je best even naar de binnenkant van de tas kijken. Zitten er zakjes in, plaatsen waar je je telefoon, je portefeuille, je tampons veilig en discreet in kan wegstoppen? Zo niet, kan een klein tasje van katoen makkelijk zijn om je essentiels veilig in weg te stoppen.

En als de handtas je bevalt én handig is, is het materiaal dan duurzaam? Kan je het gemakkelijk schoonmaken of zelfs wassen? Zal de handtas lang meegaan? Bepaal wat jij belangrijk vindt en zoek de beste tas voor jou uit.

Vul je handtas met de nodige spullen

Vul je handtas met de nodige spullen

Een handtas kan best handig zijn. Maar we hebben de neiging er te veel in te stoppen. Maak je handtas daarom regelmatig leeg en vul ze weer met spullen die je echt nodig hebt. Denk aan handcrème, lippenbalsem en zakdoekjes voor je dagdagelijkse verzorging.

Daarnaast draag je best een balpen met je mee, een agenda of een boekje om wat te kunnen noteren, en je telefoon. En vergeet natuurlijk je portefeuille en sleutels niet. Ga je de hele dag op pad? Dan is een flesje parfum of zelfs een staaltje ook best handig. En vergeet ook deo niet, net als een kleine set make up. Een tijdschrift of een leuk boek is ook handig als je veel onderweg bent op de trein of tram.

Kies het juiste model voor de juiste gelegenheid

De kans is groot dat je bijna altijd een handtas bij je zal hebben. Maar dat oude, favoriete exemplaar is minder gepast voor een nachtje in de club en die prachtige, nieuwe Guess handtas is minder gepast voor een namiddag hiken in de wilde natuur.

Het kan geen kwaad om een aantal handtassen te hebben voor verschillende gelegenheden. Zo heb je altijd iets gepast en omdat je soms van handtas zal wisselen, hou je je handtassen net schoon en minder rommelig.

We hebben onze handtassen nodig. Dus dan kunnen we maar beter een mooie kiezen en ervan genieten, toch?