Wil jij weten wat de perfecte reiskleding voor in het vliegtuig is? Dan is dit het artikel voor jou.

We vertellen je welke kleding geschikt is voor je vliegreis en welke kleding juist niet comfortabel is.

Draag Laagjes Tijdens Je Vliegreis

De temperatuur in het vliegtuig is vaak lastig in te schatten. Het verschilt per vlucht en per zitplaats. Door de airco in het vliegtuig kan het klimaat zelfs per moment flink verschillen.

De perfecte oplossing hiervoor is het dragen van laagjes. Je wilt niet zitten zweten in een veel te warme trui, maar je wilt het natuurlijk ook niet koud krijgen door de aircolucht in het vliegtuig.

Verschillende laagjes kleding komen ook goed van pas als je aankomt op je bestemming. Je weet immers van te voren nooit precies hoe het weer daar is.

Ga niet voor één laag warme kleding, maar draag bijvoorbeeld een shirtje met een trui eroverheen of een shirt met daarbij een vest en eventueel ook nog een jas. Zo kan je gemakkelijk een laagje extra of juist minder aandoen.

Een grote sjaal of poncho zijn ook aanraders. Die kan je meteen als minidekentje gebruiken als je tijdens je vlucht een dutje wilt doen.

Ademende Kleding

Kies voor kleding van ademende materialen, zoals katoen, linnen of zijde. Deze stoffen laten vocht en lucht goed door, zodat je jezelf fris en comfortabel blijft voelen.

Bij kleding die niet ademt kan warme lucht en zweet niet weg, wat niet prettig aanvoelt en bovendien voor onfrisse geurtjes kan zorgen.

Zeker als je dicht op elkaar zit in een vliegtuig wil je dit natuurlijk niet hebben.

Voorbeelden van stoffen die niet goed ademen zijn acryl, polyamide en polyester.

Comfortabele Kleding Tijdens Je Vliegreis

Reiskleding moet vooral comfortabele kleding zijn. Ga voor zachte kleding die niet snel knelt. Knellende kleding is niet alleen vervelend, het kan zelfs ongezond zijn.

Het kan je bloedcirculatie, die tijdens je vliegreis al wat te verduren krijgt door het lange zitten, belemmeren.

Comfortabele Schoenen In Het Vliegtuig

Het kiezen van de juiste schoenen mag zeker niet vergeten worden. Ga voor schoenen met platte zolen die fijn lopen en makkelijk aan en uit gaan. Dat is handiger bij controles of als je tijdens je vliegreis je schoenen even uit wilt doen.

Kleding Die Niet Kreukt

Wil je nog een beetje netjes voor de dag komen na je vliegreis? Kies dan kleding die niet kreukt. Bij broeken is dit vaak geen probleem, maar na uren zitten zien veel blousejes en jasjes er niet meer zo verzorgd uit.

Sokken Tijdens Je Vliegreis

Bij reiskleding voor het vliegtuig mogen een paar warme sokken zeker niet ontbreken. Ook niet als je midden in de zomer naar een warm land vliegt. In het vliegtuig kan het namelijk toch koud zijn.

Draag je geen sokken in je schoenen? Dan is het bovendien, wanneer je jouw schoenen uitdoet, niet fris om met blote voeten in het vliegtuig te zitten.

Vergeet Je Reiskleding Voor Je Vlucht Terug Niet

Tijdens je vakantie of zakenreis komt het er vaak niet van om je kleding te wassen, waardoor je uiteindelijk met een koffer vol vieze kleding terugvliegt.

Houd in ieder geval een schoon setje kleding apart voor de vliegreis terug naar huis.