Wij zijn groot fan van Ed Sheeran en werden dan ook super blij van het volgende nieuws: er is namelijk een documentaire over onze all time favorite artist in de maak! Wij zijn nu al razend enthousiast en vertellen je er graag meer over! Lees dus snel verder.

Carrière

We kennen natuurlijk allemaal het verhaal van Ed wel. Jarenlang sliep hij namelijk bij vrienden op de bank wanneer hij van stad naar stad reisde, op zoek naar plekken waar hij kon optreden. In deze tijd was MySpace de manier om je als artiest zijnde te promoten dus vroeg hij zijn neef Murray, die films maakte, om wat filmpjes van hem te schieten. En zo gezegd, zo gedaan.

Documentaire

Sindsdien heeft Murray Ed’s zijde niet meer verlaten. Vanaf het moment dat Ed zijn eerste gigs in kleine pubs speelde tot zijn enorme successen van nu: Murray was er altijd bij aanwezig. Dit betekent dus jaren(!) aan archiefmateriaal, die nu gebundeld zijn tot de documentaire Songwriter.

In een interview met Billboard heeft Murray laten weten hoe het proces ging: “It was just for me to learn and for him to have content for his MySpace and YouTube pages. By the time he was ready to sign a record deal, we would joke around that this would be a big documentary one day. It was more of a joke at the start, and then it became like, ‘Wow, you’re actually doing loads of cool stuff!'”

Focus

In de documentaire heeft Murray Ed vast weten te leggen op een manier waarop je de singer-songwriter nog nooit eerder hebt gezien. De focus ligt dan ook niet op Ed als ‘superster’ maar op Ed als gewone jongen. Wel eentje met, toevallig, enorm veel talent.

Murray zegt daar het volgende over: “It takes a lot to write a song, you go down a lot of different channels and not all of them are great. To have a camera rolling when that’s happening, I’d imagine it’s quite difficult for an artist. I was really lucky to have that happen, and I felt very privileged to be in that situation where Ed doesn’t mind that I’m filming while he’s being that vulnerable.”

Filmfestivals

Wil jij ‘m ook graag zien? Op dit moment is de docu alleen nog te zien op grote filmfestivals en in een paar bioscopen in Amerika, maar er is ook goed nieuws. Apple heeft de rechten namelijk al opgekocht. Op die platformen zal de documentaire binnenkort dan ook opduiken. Snel op zoek naar iemand met een account dus als je ‘m zo graag wil zien! Op de website kun je trouwens op de hoogte blijven van het laatste nieuws!