Er is een nieuwe fitnesstrend vanuit Hollywood overgewaaid naar Nederland. Namelijk piloxing. Dit is een combinatie van pilates, boksen en dansen met het doel om vrouwen “Sleek, Sexy and Powerful” te laten voelen. Zeker een sport wat het proberen waard is dus!

pilates oefening

Piloxing is door de Zweedse Viveca Jensen bedacht. Zij is een Pilates instructrice, danseres en personal trainer die diverse Hollywood sterren traint. Bij deze workout wordt de conditie verbeterd, wordt er aan de spieropbouw gewerkt en worden er natuurlijk calorieën verbrand. En… met behulp van de juiste voeding is het zeker mogelijk om een strak lichaam te krijgen!

Waarom deze drie sporten?

Pilates en boxen zijn al jarenlang populair waardoor het natuurlijk vanzelfsprekend is dat deze twee sporten gecombineerd werden. Maar dat is niet de enige reden. Pilates zorgt namelijk voor flexibiliteit en spieropbouw, boksen voor behendigheid en snelheid en dansen is eraan toegevoegd om de workout ook nog plezierig te houden.

Voor ieder wat wils!

Er bestaan drie verschillende soorten lessen. Namelijk het originele Piloxing-programma, Piloxing Barre en Piloxing Knockout. De ene is net iets intensiever en sneller als de ander, waardoor er voor iedereen wel een geschikte workout tussen zit.

bokshandschoenen

Piloxing Original

Dit is een non-stop workout van staande Pilates, boksen en dansen die de kracht, snelheid en behendigheid van boksen combineert met de flexibiliteit van Pilates. De dansbewegingen die eraan toegevoegd zijn, zijn goed voor het verbeteren van de spieren, het verbranden van vet en het vergroten van het uithoudingsvermogen. Om de armen te versterken, kan deze training ook nog aangevuld worden met verzwaarde handschoenen.

Piloxing Barre

Een workout met een lagere impact waarbij je gebruik maakt van een Ballet Barre om een volledig lichaamsbewustzijn te creëren. Deze training is nog steeds intensief aangezien het gemaakt is op basis van Piloxing in samenvoeging met boksen en op ballet geïnspireerde Pilates-moves. Wil je voor die extra calorie verbranding gaan? Kies er dan voor om bij deze les ook gebruik te maken van de verzwaarde handschoenen.

Piloxing Knockout

Een intensieve, totale lichaamstraining waarbij er gebruik wordt gemaakt van Piloxing-handschoenen van een halve pond. Deze les duurt 45 minuten en bevat oefeningen die worden beïnvloed door boksen, functionele training, cardio en Plyometrics. Wil je je uithoudingsvermogen echt goed testen en over je fysieke grenzen gaan? Dan is deze workout echt iets voor jou!

Mocht dit niks voor je zijn maar wel een intensieve workout willen, dan is het misschien leuk om een HIIT workout lesje bij te wonen!