Ben je op zoek naar een leuke vervolgopleiding, maar heb je op dit moment geen idee wat bij je past? In dit artikel zetten we een aantal opleidingen voor je op een rijtje, die populair zijn onder dames! Het volgen van een opleiding om vervolgens fulltime te gaan werken is steeds normaler geworden. Daar waar vrouwen in het verleden vaak alleen voor de kinderen zorgden, zoeken ze tegenwoordig naar kansen in hun professionele carrière. Een hele goede ontwikkeling! Een voorbeeld van een populaire opleiding is de doktersassistente opleiding. Ook de opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2 is populair. Deze combinatie schetst het beeld, dat dames vooral zoeken naar een opleiding waarmee zij anderen kunnen helpen. 

Opleidingen richting het onderwijs in trek 

Aansluitend op die trend valt op dat nog steeds een groot aantal vrouwen voor een opleiding richting het onderwijs kiest. Ze gaan hier aan de slag als onderwijsassistente, ze werken als leerkracht of zoeken naar werk als pedagoog. Vrouwen vinden het heerlijk om met kinderen te werken. Overigens gaat het werk op scholen en in het onderwijs in algemene zin veel verder dan het werken met kinderen alleen. Denk ook aan de gesprekken die met ouders gevoerd worden, het contact met externe organisaties als een kind met persoonlijke problemen kampt, enzovoorts. De diversiteit van het werk maakt het zo leuk! 

Professionele carrière als accountmanager

Professionele carrière als accountmanager

Niet alle vrouwen kiezen voor een baan waarbij ze anderen helpen in de zorg of het onderwijs. Er zijn ook steeds meer dames die voor een baan in de zakelijke dienstverlening kiezen. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag als managementassistent of als accountmanager. In je functie als accountmanager onderhoud je het contact met de grootste klanten van een organisatie. Je probeert nieuwe producten te verkopen, controleert of een klant nog tevreden is, gaat op bezoek bij de klant om een toepassing van jullie product te bekijken, enzovoorts. Je hebt veel contact met mensen. 

Opleiding volgen naast je huidige baan

Het werk wat je nu uitvoert hoeft niet het werk te zijn wat je ook de komende jaren nog zal doen. Zo kan het heel verstandig zijn om naast je baan een opleiding te volgen. Er zijn verschillende onderwijsinstituten die de mogelijkheid bieden om een opleiding te volgen in je eigen tijd. Volg de opleiding in de avonduren vanuit huis. Specifiek voor vrouwen geldt dat het volgen van zo’n opleiding ook heel interessant kan zijn tijdens je zwangerschapsverlof!