Hoe graag we ook zouden willen we zijn niet allemaal Gigi, Kendall of Doutzen. Leuk op een foto staan is zeker makkelijker gezegd dan gedaan. De ene keer heb je een onderkin, de andere keer lijken je benen heel dik, of je lijkt ineens veel kleiner dan dat je in werkelijkheid bent. Om de volgende keer wel goed uit de verf te komen hier een aantal tips:

 1. Kijk foto’s terug

  Deze zeer waardevolle tip kreeg ik ooit van een vriendin van me, die naar mijn mening altijd beeldig op de foto staat. Ik denk dat we allemaal wel zo’n vriendin hebben. Zij heeft me toen haar geheim toevertrouwd. Kijk eens een aantal foto’s van jezelf terug en kies er een uit waarvan je zelf vindt dat je er goed opstaat. Probeer deze pose/look te onthouden en gebruik deze pose de volgende keer dat er een foto wordt gemaakt. Door dit vaker te doen train je als het ware je eigen ‘signature look’.

 2. Benen

  Om je benen slank en lang te laten lijken is het aan te raden ze over elkaar te kruisen. Hierdoor creëer je automatisch een zandloper model en daar worden we allemaal bij van. Het is daarbij handig om op je achterste voet te leunen en de andere voet dus losjes over de andere te kruisen. Je gewicht duw je daarbij naar een heup.

 3. Armen

  Armen blijven op een foto ook altijd een dingetje. Als je ze strak langs je lichaam houdt is de kans groot dat ze vele malen dikker lijken dan dat ze zijn. Armen in de zij is natuurlijk altijd een optie, al voelt dit misschien wel een beetje te ‘Beyonce’ aan. Als je ze naast je lichaam laat hangen zorg en dan altijd voor dat je ze een beetje buigt, dan lijken ze slanker.

 4. Lekker gek

  Als je voor een ‘lekker gekke’ foto gaat is het slim om je volledig uit te rekken. Gooi je armen in de lucht en strek je buik helemaal uit. Zo lijk je hartstikke slank! Ideale tip dus voor een foto in bikini. Ook zullen ze mensen hoogstwaarschijnlijk denken, die meid is ‘lekker gek’,

 5. Lachen

  Niets is zo vreselijk als een gemaakte neplach. Probeer dus altijd zo oprecht mogelijk te lachen. Een glimlach kan hartstikke mooi en mysterieus zijn terwijl een brede lach juist weer spontaan overkomt. Ga je voor de spontane lach dan kun je maar het beste hardop lachen. Dat voelt misschien een beetje raar maar geloof me, op foto’s ziet het er hartstikke geloofwaardig uit.

  Glimlach

Foto’s maken, de één geniet er intens van terwijl de ander het liefste achter de bank kruipt. Het belangrijkste is vooral dat je probeert lol te hebben op de foto. Zodra jij je ongemakkelijk voelt zie je dat ook op de foto.