Mascara is het meest gebruikte cosmetica product onder de vrouwen. Iedereen weet hoe mascara moet worden aangebracht, maar vaak wordt vergeten dat er veel meer met mascara kan worden gedaan.

Met de juiste handelingen kan mascara op een professionele manier worden aangebracht en dit zorgt op zijn beurt weer voor donkere, gespreide en volumineuze wimpers.

Mascara Aanbrengen Als Een Professionele Visagiste

Wimperkruller Gebruiken bij het Aanbrengen van Mascara

Voor het professioneel aanbrengen van mascara is het gebruik van een wimperkruller essentieel. Door je wimpers te krullen zorg je voor een open blik en zorg je er tevens voor dat je wimpers meer opvallen.

Het beste is om metalen wimperkrullers te gebruiken die niet verhit worden. Verhitte wimperskrullers beschadigen namelijk de haartjes, waardoor deze sneller kunnen uitvallen. Begin bij de aanzet van de wimpers en knijp de wimperkruller ongeveer vijf à zes seconden dicht.  Gebruik een wimperkruller nooit wanneer je al mascara op je wimpers draagt. Door gebruik van mascara worden de wimperhaartjes hard en wanneer je dit dan nog gaat krullen ontstaat de kans op afbreken.

Kleuren Mascara

Vandaag de dag zijn er verschillende kleuren mascara’s te krijgen. Vroeger zagen we veel blauw op straat, maar tegenwoordig zullen we toch echt moeten geloven aan de zwarte mascara. Zwarte mascara oogt bovendien ook natuurlijker en daarmee ook professioneler.

Een zwarte mascara kan je in één oogopslag vollere en langere wimpers geven. Dit kan op zijn beurt weer zorgen voor een open blik. Overigens wil dit niet zeggen dat je nooit meer een andere kleur mascara mag gebruiken. Een blauwe of paarse mascara kan bijvoorbeeld erg leuk zijn voor een feestje.

Maar aangezien in dit artikel het professioneel aanbrengen van mascara wordt behandelt, gaan we uit van een zwarte of bruine mascara.

Soorten Mascara’s

Bij ieder persoon zijn de wimpers verschillend. De één heeft al prachtig lange en gekrulde wimpers van zichzelf, waarbij iemand anders het misschien moet doen met korte en hele lichte wimperhaartjes. Kies dus voor een mascara die goed bij jou past. Wanneer je korte wimpers hebt kun je bijvoorbeeld het beste voor een volume mascara kiezen. Deze zal ervoor zorgen dat jouw wimpers dikker en langer lijken en dus meer opvallen.

Wanneer je lange en donkere wimperharen hebt, heb je vaak geen volume mascara nodig. Je wilt immers niet de indruk wekken dat je altijd nepwimpers gebruikt. Kies in dit geval voor een mascara die je wimpers intens zwart maakt en goed scheidt. Dit laatste is voornamelijk belangrijk.

Sommige mascara’s beloven te zorgen voor meer volume, maar doen dit door wimperhaartjes aan elkaar te laten plakken. In eerste instantie lijkt het zo dat er dan inderdaad meer volume wordt gecreëerd, maar in werkelijkheid zorgt het voor een erg onverzorgde blik. Aan elkaar geplakte wimpers worden ook wel spinnenpoten genoemd.

Tot slot hebben we dan nog de waterproof mascara’s die uitermate goed geschikt zijn op regenachtige dagen of wanneer je veel in contact komt met water. Ook kan het bij sommige mensen voorkomen dat mascara erg snel gaat korrelen en dat er kleine stukjes mascara op je wangen vallen.

In dit geval kun je dan ook voor een waterproof mascara kiezen. Deze staan er namelijk om bekend dat ze wat meer long-lasting ­zijn.

Mascara Aanbrengen

  • Het aanbrengen van mascara lijkt erg simpel maar vergt in werkelijkheid toch iets meer techniek.
  • Het makkelijkst is om bij de wortel van je wimperhaartjes te beginnen. Wanneer je meer volume wilt creëeren maak je een zigzaggende beweging met het mascara borsteltje.
  • Je kunt er ook voor kiezen om van beneden naar boven te ‘vegen’, maar je zult merken dat dit voor aanzienlijk minder volume zorgt. Wanneer je een paar keer een zigzaggende beweging hebt gemaakt, veeg je tenslotte nog één keer van onder naar boven met de mascara. Door dit te doen verwijder je achtergebleven klontjes. Let erop dat je niet teveel laagjes mascara aan brengt. Sommige mascara’s kun je prima in laagjes opbouwen, maar anderen zorgen ervoor dat je wimpers aan elkaar gaan plakken en dit is niet mooi.
  • De onderste wimperharen kun je het beste aanzetten door ook bij de wortel te beginnen met een zigzaggende beweging. Op de onderste wimperharen heb je veel minder mascara nodig dan op de bovenste, dus het is belangrijk dat je hier wat voorzichtiger te werk gaat. Eén laagje is waarschijnlijk al genoeg.

Naast de zigzaggende manier van mascara aanbrengen bestaan er nog genoeg andere mogelijkheden om mascara aan te brengen. Het is een beetje zoeken naar hetgeen wat voor jou het beste en gewenste resultaat geeft. Geen enkele manier is fout, zolang je er maar voor zorgt dat je wimpers goed van elkaar gescheiden blijven.