We weten allemaal dat sporten goed voor je is, maar wist je ook dat het goed kan zijn om wat vaker buiten te gaan sporten in plaats van binnen? Dit kan namelijk veel positieve effecten hebben op jouw gezondheid. Waarom het goed kan zijn om wat vaker buiten te gaan sporten? Wij vertellen je het in dit artikel!

Je krijgt er veel energie van

Er is bewezen dat buiten sporten je veel energie kan geven. Dit heeft te maken met het in- en uitademen van de buitenlucht. Ook is het zo dat buiten sporten stress kan verminderen, wat natuurlijk een groot voordeel is. Heb jij op een bepaald moment last van stress? Een sportsessie in de buitenlucht kan dan soms echt wonderen doen!

Je vermijdt bacteriën

Een andere reden waarom het goed is om wat vaker buiten te sporten, is omdat je hiermee bacteriën kunt vermijden. Zeker in vergelijking met sporten in de sportschool, waar de kans groot is op bacteriën. Ook is de lucht in de sportschool vervuilender dan de buitenlucht. Bij het buiten sporten heb je hier niet mee te maken, dus dit is een groot voordeel.  

Je bespaart er geld mee

Sporten in de sportschool kan je flink wat geld kosten. Tegenwoordig betaal je hier namelijk al een flink bedrag per maand voor. En je kunt het zelf al invullen: als je buiten sport hoef je niets te betalen. En dat alleen door jouw workouts van binnen naar buiten te verplaatsen. Om goed buiten te kunnen sporten heb je dan alleen de juiste fitnessapparatuur en fitnessuitrusting nodig.

Helder nadenken

Sporten in de buitenlucht heeft ook als voordeel dat de kans groot is dat je hierna helderder kunt nadenken. Sporten buiten kan namelijk het concentratievermogen verbeteren. Als je dus bijvoorbeeld aan het studeren of aan het werk bent, kan een buiten workout jou helpen om op een later moment weer beter te concentreren. Het is in ieder geval het proberen waard!

Je kunt sporten wanneer je wilt

Waarom je buiten sporten eens vaker moet gaan proberen? Omdat je hiermee kunt gaan sporten wanneer je maar wilt. Je hebt hier dus alle vrijheid in en dit is een groot voordeel. Dat betekent namelijk dat je niet nog eerst ergens naartoe moet gaan of jezelf moet aanmelden voor een bepaalde training maar dat je direct aan de slag kunt gaan wanneer jij er zin in hebt.

Vitamine D

Buiten bewegen betekent vitamine D opdoen, ook in de wintermaanden. Waar in de wintermaanden sommigen nog wel eens een tekort hebben aan vitamine D, kan dit dus zeker een goede optie zijn. Buiten bewegen geeft jou deze mogelijkheid. Je vangt zonlicht op en zelfs als het bewolkt is kun je vitamine D opbouwen: hoe fijn is dat?

Uitdagingen uitgaan

Naast het feit dat buiten sporten gezond is, kun je hiermee ook uitdagingen aangaan. Dit kan enorm leuk zijn. Buiten sporten is iedere keer weer een avontuur, want je bepaalt zelf wat je gaat doen. Je kunt bijvoorbeeld vaak afwisseling opzoeken, door steeds in een andere omgeving te gaan sporten. De ene keer sporten op een steile heuvel en de andere keer een rondje door het bos: het is helemaal aan jou!

Je komt nog eens ergens

Als je telkens in de sportschool sport, kan dit op een gegeven moment best gaan vervelen. Je doet iedere keer hetzelfde in dezelfde omgeving. Als je kiest voor sporten in de buitenlucht is dit niet het geval, want hier is veel meer te zien. Je kunt op verschillende locaties komen en steeds nieuwe omgevingen ontdekken. Je komt nog eens ergens als je buiten gaat sporten. Doordat je steeds op nieuwe plekken kunt komen, kan het ook zo zijn dat je het sporten langer volhoudt. Je bent tenslotte niet alleen met het sporten bezig, ook met de natuur en eventuele voorbijgangers.

Al met al dus genoeg redenen om iets vaker buiten te gaan sporten. Niet alleen is het enorm gezond, zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft het nog veel meer andere voordelen. Als jij dus nu telkens binnen sport en graag wat meer afwisseling wilt, dan is buiten sporten zeker een aanrader. De kans is dan ook groot dat wanneer je begint met het vaker buiten sporten, je bijna niet meer terug wilt naar binnen sporten. Zeker als het lekker weer is, is buiten sporten echt ontzettend fijn om te doen. Probeer het dus zeker eens uit, er zijn tenslotte genoeg redenen om eens te kijken of het iets voor jou is!