Moeder zijn, het is niet niks. Zeker niet als jij op jonge leeftijd al een kindje verwacht. Dat jij je als jonge moeder soms erg onzeker of angstig voelt, is helemaal niet gek. Maar is dit gevoel eigenlijk wel nodig? Wij hebben een aantal redenen op een rij gezet waarom jij als jonge moeder super trots op je jezelf mag zijn!

Trotse jonge moeder

#1 Omschakelen

Of jouw zwangerschap nou gepland of niet gepland was, je moet een enorme omschakeling maken in je leven. Waar je vroeger nog kon gaan en staan waar je wilde, heb je nu een grote verantwoordelijkheid. De gebroken nachten zorgen ervoor dat jij vermoeider dan vermoeid bent maar toch sta je nog steeds op twee benen. Je bent fulltime mommy, je runt het huishouden en moet daarnaast ook nog eens je sociale kring bijhouden. Zeker geen makkelijke klus maar jij probeert het allemaal wel. Applaus voor alle jonge moeders!

#2 Onvoorwaardelijke liefde

Er zijn veel vrouwen die ervoor kiezen om jong moeder te worden. Bij het idee van zo’n lief klein baby’tje in je armen smelt je toch ook gewoon? Jouw kindje mag zich de gelukkigste op aarde voelen door de onvoorwaardelijke liefde die hij/zij van zijn moeder krijgt. Want wat is er een beter medicijn dan kusjes en knuffels wanneer jouw kind zich even niet goed voelt?

#3 Je relatie leuk houden

Ook al heb je je handen vol aan je taak als mama zijnde, je moet jouw man ook nog de nodige aandacht geven. Ondanks dat jij soms niets liever zou willen dan slapen, kies je er toch voor om nog gezellig iets met je partner te ondernemen. Sinds jullie met z’n drieën zijn, is er wel het een en ander in jullie relatie veranderd. Niks negatiefs, jullie leven juist op een roze wolk, maar waar jullie vroeger tot diep in de nacht met elkaar uit konden gaan, moeten jullie nu de tijd beter indelen. Je mag jezelf een trotse moeder noemen hoe je alles in je leven zo op de rit houdt.

#4 Omdat jij ook toe bent aan me-time

Dat jij moeder bent betekent niet dat jij niks meer voor jezelf mag doen, integendeel zelfs. Dat jij eens in de zoveel tijd alleen de stad intrekt om jezelf te verwennen, heb jij meer dan ooit verdient. Jouw kind is het belangrijkste in je leven maar het onthoud dat je jezelf nooit moet verwaarlozen. Soms heb jij gewoon even tijd nodig om bij te tanken en dat kan het beste alleen of met een paar goede vriendinnen. Shop een nieuwe garderobe, drink een wijntje of ga naar de bioscoop. Wanneer jij gelukkig bent, is je kind dat ook!

#5 De opvoeding

Dat jouw kind gelukkig en blij rondloopt, heeft met jouw opvoeding te maken. Jij als moeder mag trots op jezelf zijn dat je jouw kind zo goed hebt opgevoed dat hij/zij nu diegene is waar andere mensen van smelten. Een kind opvoeden is zeker geen eenvoudige klus!

#6 Je kind bij de oppas achterlaten

Het liefste ben jij 24/7 bij je kind. Zo weet je altijd of het goed met hem/haar gaat en is hij/zij altijd bij de moeder. Toch is het belangrijk om af en toe je kind los te laten, hoe eng dat ook is. Jij en je partner zijn soms ook toe aan een date-night voor twee en dat betekent dat er toch iemand op jullie kleine moet passen. Je vindt het altijd best spannend om je kind bij iemand anders dan haar/zijn ouders achter te laten maar je weet uiteindelijk dat het wel weer goed komt. Jij mag jezelf een trotse jonge moeder noemen!