Heb je een restje verf over van een schilderproject binnenshuis? Dan is het natuurlijk zonde om dit weg te gooien, want je kunt hier makkelijk nog wat andere leuke DIY-projectjes mee aanpakken. Maar let wel even goed op welk project hier geschikt voor is. Je kunt binnenverf namelijk nooit zomaar voor buiten gebruiken. Waarom niet? We leggen het uit.

Hoe mooi je die blauwe verf die je over hebt ook zou staan op je buitenstoeltjes, toch kun je dit maar beter niet zomaar doen. Wil je ze écht graag in die mooie blauwe kleur hebben, dan zul je hier nieuwe verf voor moeten kopen, maar dan de speciale buitenvariant. We leggen je uit wat er gebeurt als je wél binnenverf voor buiten zou gebruiken. En hoe dat andersom zit…

Wanneer je binnenverf buiten gebruikt

Er zit een groot verschil in verf voor binnen en verf voor buiten. En dat heeft allemaal te maken met de verschillende weersomstandigheden waar de verf tegen moet kunnen. Wind, regen, vorst, hagel en natuurlijk hitte en droogte. Voor buitenverf is dit allemaal geen probleem. Mits je verf van goede kwaliteit koopt natuurlijk, zoals bijvoorbeeld Sigma verf. Maar binnenverf is hier echt niet tegen bestand, zelfs het allerbeste merk niet. De omstandigheden binnenshuis zijn simpelweg heel anders dan buiten. Ben je eigenwijs en gebruik je wel binnenverf voor buiten, dan zal je merken dat dit veel minder lang mooi blijft, of überhaupt blijft zitten. Het zal gaan barsten, bladeren en simpelweg lelijk worden. Kortom: uiteindelijk heb je er alleen maar meer werk aan, omdat je het al heel gauw weer opnieuw moet schilderen! Zonde van je tijd én van je verf die je beter voor een ander project had kunnen gebruiken!

En andersom: buitenverf binnen gebruiken

En hoe dat dan andersom zit, wanneer je buitenverf voor binnen gebruikt? Dat is een iets minder groot probleem. Buitenverf blijft binnenshuis namelijk prima zitten. Toch kun je wel alsnog het beste gewoon voor binnenverf kiezen in dit geval, omdat die verf wel echt bedoeld voor de temperaturen in huis die meestal toch een stuk warmer zijn.

Buitenverf

Buitenverf

Op zoek naar goede buitenverf? Dan zit je met Sigma s2u allure gloss hoe dan ook goed. Deze hoogglanslak beschermt je hout voor meer dan 10 (!) jaar. Ja, onder alle weersomstandigheden!