De zomer komt eraan, maar we hebben al van een aantal mooie ‘zomerse’ dagen mogen genieten in de lente. Wat een geluk! Dan is daar ook nog de dag dat een groot deel van de vrouwen in Nederland de deur uit gaat met bloten benen: rokjesdag! Zo maak jij jezelf rokjesdag ready.

Wat is rokjesdag?

Het is een term wat door schrijver Martin Bril in het leven geroepen. Hij gebruikte de term in 1996 in  een column in Het Parool en is zo omgedoopt als de bedenker van rokjesdag. Hij omschrijft het als “Die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.” Maak je benen ready voor rokjesdag met de volgende zes stappen.

Rokjes - zo maak je je benen rokjesdag ready


Maak je benen rokjesdag ready!

Scrubben

Een goede scrub beurt doet wonderen voor je benen. Het verwijdert alle dode huidcellen waardoor je huid egaler en minder droog wordt en dus ook mooi egaal bruin wordt. Vergeet je niet in te smeren met zonnebrand creme met SPF, door het scrubben heb je namelijk een laagje natuurlijke huid weggescrubt en daardoor is je huid extra kwetsbaar voor de zon. Even goed smeren dus!

Scheren

Na het scrubben is het tijd om je benen te ontdoen van hun wintervelletje ;). Je kunt voor ontharingstrips gaan. Voordeel is dat de haren niet snel terugkomen en je niet elke keer met een scheermesje in de weer hoeft. Scheren is wel iets sneller, helemaal als je scheermesjes van de mannen afdeling gebruikt. Deze schijnen beter te zijn dan die van vrouwen!

Verzorgen

Al dat scrubben en scheren gaan je benen wel voelen en daarom is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Met een moisturizer hydrateer jij je benen en zien ze er nu al super verzorgd uit. Ook hier weer: vergeet je benen niet in te smeren, want in de meeste moisturizers zit geen SPF. En ook dat is goed voor je benen zorgen!

Rokjesdag benen verzorgen

Voorbruinen

Zijn je melkflessen nog niet toonbaar voor de buitenwereld? Dan kun je ze voorbruinen met een goede selftan of een avondje zonnebank. Die laatste optie is allesbehalve chill voor je huid dus onze voorkeur gaat uit naar de zelfbruiner. Smeer je benen een paar keer in met selftan, en let daarbij heel goed op hoe je het aanbrengt. Van ongelijk ingesmeerde ‘bruine’ benen wordt namelijk niemand vrolijk.

Let them shine

Je benen zijn bijna rokjesdag ready! De een na laatste stap is je benen voorzien van een mooie shine. Zo komen ze nog beter uit onder je mooie rokje!

Pedicure

Je voeten moet je zeker niet vergeten! Verzorg ze met een goede pedicure en lak je teennagels in een zomers kleurtje. Oranje en nude tinten op je teennagels laten je voeten en benen nog bruine lijken.

Rokjesdag pedicure

Bij temperaturen boven de 20 graden horen natuurlijk leuke rokjes en zomerjurkjes. Wij hebben de vier leukste rokjes trends voor rokjesdag voor je op een rij gezet.

De leukste rokjes voor rokjesdag

A-lijn rokjes

A-lijn rokken oftewel rokken die wijder uitlopen zijn sierlijk en elegant en eigenlijk altijd goed op rokjesdag. Je hebt de A-lijn rok in verschillende materialen, lengtes en in verschillende stijlen. Waardoor ze geschikt zijn voor elke gelegenheid. Ze zijn makkelijk te combineren in een zomerse look door ze te stijlen met leuke sandalen en een mouwloze blouse. Onze favorieten zijn de A-lijn rok met plooien aan de voorkant en een denim A-lijn rokje.

Kokerrokken

De perfecte rok voor naar kantoor op rokjesdag. Net als de A-lijn rokken heb je kokerrokken ook in verschillende stijlen, waardoor ze lang niet allemaal zo zakelijk zijn. En dus ook niet meer heel zakelijk gecombineerd hoeven te worden. Natuurlijk blijft een mooie top en een paar hakken heel mooi onder een kokerrok. Maar vervang de top voor een gestreepte top en een paar platforms en je hebt ook een leuke look wat je kunt dragen naar kantoor.

Rokjesdag kokerrok

Midi rokken

Onze favoriet: de midi rok! Hij valt net over je knie en laat net genoeg been zien. Vooral de pleated midi rokken zijn supervrouwelijk en heel makkelijk op verschillende manieren te combineren voor rokjesdag. Stijl ze bijvoorbeeld met een paar sneakers en een T-shirt voor een casual zomer outfit. Of trek je sleehakken aan, draag een mooie blouse boven de rok en steek je haar op in een mooi zomers kapsel. Hier lees je tips over kapsels voor lang haar.

Maxi rokken

Je benen zijn niet echt zichtbaar in maxi rokken, maar dat wil niet zeggen dat maxi rokken niet sexy en vrouwelijk zijn en je ze niet kunt dragen op rokjedag. Als je toch een beetje leg wilt showen, ga dan voor een maxi rok met één of twee splits aan de zijkant. Ze zwieren mooi mee terwijl je loopt. Maxi rokken zijn perfect voor een chique avondlook. Helemaal als je ze combineert met een paar hoge hakken of sleehakken. Draag er een mooie top bij en zet je haar in de krul en je hebt de perfecte date night look!