Struikel jij over je schoenen als je de slaapkamer binnenloopt? Dan heb je of 1: teveel schoenen of 2: nog niet de juiste manier gevonden om je schoenen op te bergen. In dit artikel hebben we een aantal handige schoenen opbergen tips voor je op een rijtje gezet!

Je schoenen opbergen doe je zo!

1. Je eigen schoenenkast

Vaak gaan we naar Ikea als we nieuwe meubels of iets voor in ons interieur nodig hebben. En ook als je je schoenen wilt opbergen kun je hier geschikte meubels vinden. Bijvoorbeeld de Expedit kast. Daar kun je je schoenen mooi uitstallen in de open vakken. Welke kast we ook veel zien voor het opbergen van schoenen is de Billy boekenkast. Plaats ze dan wel met één neus naar voren en één neus naar achteren. Zo kun je meer schoenen opbergen!

Schoenen opbergen kast Ikea

2. Schoenen opbergen in.. appelkistjes!

We waren op Pinterest inspiratie aan het opdoen voor dit artikel en kwamen een hele toffe DIY tegen. De appelkistjes trend is al een tijdje gaande en je ziet de kratjes vooral veel in de woonkamer. Maar waarom verplaats je ze niet naar je slaap of kleedkamer? Je kunt je schoenen uitstallen in deze rustieke kratjes en er gelijk een mini etalage van maken. Stiekem vinden wij vrouwen dat het leukste wat er is, niet!?

3. Schoenen planken

Als je dan toch in Ikea bent en niet gelijk een heel meubel wilt kopen om je schoenen op te bergen, dan kun je ook voor een paar planken gaan. De meest makkelijke manier voor het opbergen van schoenen. Boor een paar gaten in de muur, bevestig de planken en uitstallen maar!

Schoenen opbergen rek Ikea

4. Hang je schoenen op

Aan een stang of aan een schoenen rek aan je deur. Schoenen aan een stang hangen kan alleen voor heels, dus voor je platte schoentjes moet je nog wel even een andere opbergoplossing zien te vinden. Maar je hebt in ieder geval een deel van je schoenen opgeruimd en niet meer op de grond staan! Een rek aan je deur is ideaal, want je kunt er veel schoenen op kwijt. Het is alleen niet de meeste mooie oplossing.. maar hé opgeruimd staat netjes.

5. Schoenen dozen

Bewaar je schoenen in mooie dozen en label ze met een polaroid foto. Het is het mooist als je al je schoenen opbergt in dezelfde dozen. Heb je heel veel schoenen? Bewaar dan je mooiste exemplaren in een doos. Zo vangen ze ook geen stof en blijven ze dus langer mooi. Tip: vaak hebben designer schoenen of dure merken al best mooie dozen die je prima kunt gebruiken om je schoenen in op te bergen.

Ps: niet genoeg schoenen om deze tips toe te passen? Lees dan vooral ook ons artikel over de schoenen trends van 2017.