De boxspring: wat is het en wat zijn de voordelen?

Lekker slapen? Dat doe je op een boxspring natuurlijk. In dit artikel vertellen we je wat een boxspring is en wat de voordelen van een boxspring kopen zijn. Ben jij al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek alles over de boxspring.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is ook wel een bedbodem met springveren, waarbij de boxspring zelf een beklede bak van hout en metaal is met daarin een frame van hout of metaal, poten en een kern van pocketveren. Een boxspring oogt zeer luxe, vanwege het grote hoofdbord en de grotere opstap. Ook het stoffen materiaal waarmee de boxspring omringd is draagt daaraan bij. Koop je een boxspring, dan mag je een goed matras kopen zeker niet vergeten, zodat je optimaal van dit comfortabele bed kunt genieten. Een boxspring heeft diverse voordelen, waarover we je hieronder meer vertellen.

Een luxueuze look

Je ziet boxsprings veel in moderne hotelkamers terug. En dat is niet zonder reden, want boxsprings hebben vaak een luxueuze look. Zo kun je de boxen laten bekleden met prachtig textiel of leer, in iedere gewenste kleur en in elke stijl. Er zijn dan ook diverse mogelijkheden om een boxspring aan te kleden, waardoor je deze van een mooie luxe look kunt voorzien.

Je ligt hoger

Ook een voordeel van een boxspring is dat je hoger ligt. De instaphoogte van een boxspring is namelijk hoger dan een normaal bed. Zo kun je makkelijk in en uit je bed stappen. Laat voor de zekerheid eens jouw ideale instaphoogte opmeten bij een specialist, zodat je zeker weet dat je het juiste bed voor jou koopt.

Betere ventilatie

Koop je een boxspring, dan zul je ervaren dat deze veel beter ventileert. Een boxspring bestaat vooral uit matrassen met veren met veel open ruimte ertussen. Door de open ruimte kan het matras goed ventileren. Veel mensen zweten tijdens het slapen. Daarom is een goede ventilatie van groot belang. Hierdoor blijft het matras namelijk langer schoon en fris. Daar waarbij je bij een standaard bed al vaak vochtplekken zal zien die worden veroorzaakt door een beperkte ventilatie, zal dit bij een boxspring niet snel zo zijn.

Een duurzaam bed

Een boxspring is tevens duurzaam. Doordat er sprake is van minder druk op het matras, zal er minder snel sprake zijn van slijtage en gaat het materiaal ook niet snel kapot. Daardoor zal het bed een stuk langer meegaan dan een normaal bed. Echter is het wel van belang om de top matrassen om de 10 jaar te vervangen.

Kies jij ook voor een boxspring?