Gister brak de hel onder de bloggers los, want Instagram lanceerde ‘Instagram Stories‘. Een kopie van Snapchat maar dan direct vanaf je Instagram. Maar wat vinden we hier nou van?

Is het een wanhopige poging van Instagram (aka Facebook) om naar het succes van Snapchat te streven? Want ook zij lanceerden 24 uur lange videos die je met je volgers kan delen. Nog niet met de geweldige Snapchat filters – wat hopelijk zo blijft – maar wel met neon stiften en de Instagram filters. Wat vinden wij? En wat vinden jullie? Welke doet het beter in the battle of social media?

Volgen

Snapchat: Hier volg je naast je vrienden waarschijnlijk heel wat influencers die je dagelijks inspireren met hun leven. Maar dan ook echt inspireren. Dus niet de bloggers of modellen die je met mooie foto’s op Instagram voorbij ziet komen, maar mensen die echt wat te vertellen hebben.

Instagram: Het blijft een soort Pinterest waar je steeds nieuwe inspirerende of leuke foto’s voorbij ziet komen om ze vervolgens een hartje te geven. Nu volgen de meeste mensen al meer dan 200 accounts op Instagram, dus zitten we wel te wachten op uren lange sessies van hun filmpjes?

Conclusie: Hier wint Snapchat. Vooral omdat we daar mensen volgen die er voor ons echt toe doen. Instagram is voor het volgen van mensen die we nooit op Snapchat zouden volgen, al kunnen we misschien op deze manier wel leuke nieuwe Snapchat accounts ontdekken.

Filters

Instagram stories

Bron: Instagram

Snapchat: Wie heeft hem nog niet geprobeerd, de bekende ‘dog-filter’? Of de bloemenkroon, botox-filler of gewoon die ene waar je heel heel lelijk van wordt zodat je in een deuk ligt met je vrienden. Ja, Snapchat knows how it works.

Instagram: Instagram Stories is een veel serieuzere manier van filmen gezien we hier de gekke Snapchat filters missen. Maar is het juist niet de bedoeling om gekke momenten voor 24 uur te delen.

Conclusie: Snapchat is weer baas. Hier zit toch wel de meeste humor in verstopt.

Gebruik

Snapchat: Alle mensen die je volgt onder elkaar in een lijst zodat je gemakkelijk kan zien wie je wel of niet wilt bekijken. Daarnaast is het toch wel een fijn idee om te weten wie screenshots van jouw foto’s maakt, en is de onderlinge communicatie met je vrienden of misschien wel volgers ook erg fijn.

Instagram: Het grootste voordeel aan Instagram Stories is natuurlijk dat het allemaal in één app zit en je niet continu hoeft te switchen. Maar of we het handig vinden, AL je volgende mensen op een rij te hebben, daar zijn we nog niet uit.

Conclusie: +1 voor Instagram Stories omdat het in één app zit, maar toch echt een +3 voor het gebruik bij Snapchat. Zij snappen gewoon hoe het moet.

Eindstand

Snapchat is hier toch wel de duidelijke winnaar. Leuk geprobeerd Instagram, maar probeer de volgende keer met iets originelers te komen dan 24 uur durende stories.

Wat vinden jullie van Instagram Stories? Zijn jullie wel enthousiast of hopen jullie net zo hard als wij dat onze favoriete bloggers en modellen het gewoon bij Snapchat houden? Laat het weten in de comments! Oh, en vergeet Womentoday.nl niet te volgen op Instagram!