Dat vervelende balletje dat maar blijft draaien. Een Zoom -of Teams meeting waar je niemand ziet of hoort. Of juist te lang naar een stilstaand gezicht zit te kijken…Kinderen die roepen dat hun spelletjes het niet doen. Die dating-app waar geen dates op te swipen zijn omdat deze vastloopt.

Sinds we in een digitale tijd leven en deze tijd zich ook al zo’n anderhalf jaar vooral thuis afspeelt is een goede en liefst snelle internetverbinding belangrijker dan ooit.

Niet alleen omdat we vanuit huis werken maar ook leren, studeren, gamen, tv kijken of radio luisteren. En dat vaak met meerdere tegelijk in één huishouden! Vastlopende, trage en haperende websites leveren onnodig veel stress op die door een beter netwerk voorkomen kan worden. Op onderzoek uitgaan naar welk internet abonnement voor jou thuis het best werkt is misschien niet het leukste om te doen maar wel absoluut de moeite waard. Het zorgt uiteindelijk voor meer rust in jouw dagelijks bestaan als de verbinding sneller en beter werkt.

Wennen aan thuis zijn

Het was voor velen aanvankelijk heel aanlokkelijk, misschien wel een van de weinige pluspunten van de pandemie, om meer thuis te zijn. Maar dit betekent ook dat we aan veel dingen moesten wennen. Het gemis van collega’s door het vele thuiswerken bijvoorbeeld. Het gebrek aan een goede werkruimte waardoor jij en je partner continu op elkaars lip zitten. Of je kinderen die om aandacht vragen of uitleg bij huiswerk moeten krijgen net wanneer jij iets af moet krijgen.

Een trage internetverbinding is dan precies waar je niet op zit te wachten. Zeker nu het er toch op lijkt dat de wereld voorgoed verandert is wat betreft verdeling thuis -en buitenshuis werken.

En hoewel de digitale wereld heel veel mogelijk maakt van wat wij nu doen en kunnen, waaronder natuurlijk vanuit huis werken, zorgt het ook voor enorme frustraties wanneer juist dit hulpmiddel niet lijkt te helpen. Of in ieder niet op de manier en in de tijd dat jij dat wilt. We zijn nu eenmaal veel meer afhankelijk van de digitale wereld dus zorg ervoor dat deze voor jou werkt en niet andersom.

Jouw ideale verbinding

Jouw ideale verbinding

Waar een internet abonnement voor thuis voorheen vooral gebaseerd was op de voordeligste optie wordt het dus nu een serieuzere zaak om het juiste voor jouw situatie uit te zoeken. Je hebt het nu bijvoorbeeld over de up -en download snelheden. Kijk je digitale tv? Worden er veel online spelletjes gespeeld? Misschien betaalt jouw werkgever wel een deel van je internetabonnement, misschien ben je juist voor jezelf begonnen met een webshop? Is glasvezel een optie voor jou?

Allemaal overwegingen die je moet maken bij de keuze van een abonnement en de snelheid van je verbinding. Er zijn natuurlijk talloze abonnementen af te sluiten bij vele aanbieders. Bekijk goed waar jij en eventuele anderen in jou huishouden internet voor nodig hebben. Het gaat te ver te stellen dat het juiste internet abonnement van levensbelang is. Maar in het belang van een leven met minder stress is een goede keuze hierin wel erg handig!