Foundation is een van de meest gebruikte make-up producten. De juiste foundation moet bij je huidtint passen en zorgen dat je gezicht er niet te roze, grijs of oranje uit ziet. Je foundation moet bij je soort huid aansluiten. Tussen make-up voor een donkere of een blanke huid zitten redelijk wat verschillen. Maar het aanbrengen is hetzelfde.

Er is tegenwoordig een overvloed aan verschillende merken en typen foundation. Je kunt kiezen uit vloeibare, poeder, créme, olie-vrije foundation, op allergie geteste foundation, stick, hyperallogeen, camouflage foundation. De variaties en keuzes gaan steeds verder en verder. Maar welke kun jij nu het beste kiezen?

Verschillende Type Foundation

De volgende typen foundation geven je de kennis om de juiste foundation te kopen.

Liquid Foundation / Vloeibare Foundation

Vloeibare foundation bedekken over het algemeen je gehele gezicht. De meeste vrouwen geven de voorkeur aan een vloeibare foundation omdat het makkelijk is aan te brengen en het er het meest natuurlijk uit ziet. Vloeibare Foundation is verkrijgbaar op waterbasis en op oliebasis. Als je van nature een schone huid hebt is vloeibare foundation de beste keus.

Foundation Créme

Créme foundations zijn normaal gesproken de eerste keuze van visagisten. Ze zijn normaal gesproken verkrijgbaar als sticks en zorgen voor een goede dekking van het gezicht. Het lastige punt aan dit type foundation is, is dat de tint perfect moet passen bij je huidtint. De juiste tint voor jouw huid is niet altijd verkrijgbaar. Heeft de créme foundation niet de juiste tint dan is het resultaat beduidend minder.

Foundation Poeder

Vandaag de dag is elke vrouw opzoek naar make-up dat snel aangebracht kan worden. In een paar minuten er mooi uitzien is belangrijk. Je kunt voor de snelle aanpak het beste foundation poeder gebruiken. Dit is een neutrale poeder en foundation in één. Het combineert het makkelijk aanbrengen van de poeder met de perfecte dekking van een foundation.

Foundation aanbrengen?

De eerste stap bij het aanbrengen van foundation is het kiezen van de type foundation dat bij je huidtype past.

De tweede stap is de foundation poeder of vloeibare foundation met een make-up spons aan te brengen. De spons geeft je meer controle bij het aanbrengen.
Vloeibare foundation moet je in laagjes aanbrengen. Stapje voor stapje kun je de juiste look creëren.

Matte vloeibare foundations drogen normaal gesproken sneller. Het is verstandig om vloeibare foundation niet direct over je hele gezicht aan te brengen maar kleine delen, bijvoorbeeld je voorhoofd om daarna rustig naar beneden te werken.

Crème Foundation kun je ook het beste met een make-up spons aanbrengen. Alleen het verschil met de vloeibare foundation is dat je bij het aanbrengen minder voorzichtig hoeft te zijn. Verdeel rustig de crème foundation over je gezicht.

Nu ben je weer helemaal klaar om stralend de dag of avond tegemoet te treden.