Als het om kleding gaat, is niets zo vervelend als een spijkerbroek die te strak zit. Gelukkig hoeft die te strakke jeans niet ongebruikt in de kast te blijven liggen. Met de tips uit dit artikel is je spijkerbroek oprekken en wijder maken zo gedaan.

Spijkerbroek Oprekken Om Wijder Te Maken

In Bad Met Je Spijkerbroek

In bad gaan met je broek aan klinkt een beetje vreemd, maar het is wel effectief. Het voordeel van deze methode is dat je de spijkerbroek meteen overal waar het nodig is oprekt en wijder maakt. Door het warme water wordt de broek die te krap zit wijder.

Vul je badkuip met warm water, trek je spijkerbroek aan en ga in bad zitten. Na zo’n 15 minuten merk je dat je spijkerbroek wat minder strak zit. Rek de broek indien nodig nog wat extra op met je handen.

Laat je bad leeglopen en blijf even in bad staan om te voorkomen dat heel je badkamer nat wordt. Ga vervolgens op een handdoek staan of zitten en doe wat oefeningen zoals squats of lunges.

Daarmee sla je twee vliegen in een klap: je sport en je maakt je spijkerbroek nog wat wijder.

Houd de spijkerbroek hierna nog minimaal een half uur aan. Hang de broek vervolgens te drogen. Is je spijkerbroek droog? Trek hem weer aan en doe weer wat oefeningen voor ten minste 5 minuten.

Spray En Stretch Je Jeans

Heb jij geen bad? Dat is geen enkel probleem. Voor deze methode heb je alleen een sprayfles met lauwwarm water nodig. Trek als eerste de broek aan. Wil je alleen de taille oprekken? Spray dan de taille van je broek in.

Wil je de broek wat wijder maken bij de billen, bovenbenen of kuiten? Spray de broek dan daar nat.

Door de broek enkel te dragen zal deze al wat oprekken. Ook bij deze methode van uitrekken helpt het om wat oefeningen te doen. Wil je de broek nog wat wijder maken? Rek hem dan met je handen nog eens extra uit.

Maak de spijkerbroek indien nodig na een tijdje opnieuw nat.

Krappe Spijkerbroek Oprekken Met Een Voorwerp

Geen zin om een natte spijkerbroek te dragen? Rek je broek dan op met behulp van een voorwerp. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een kledinghanger of een frisdrankfles gebruiken.

Maak je krappe spijkerbroek of skinny jeans nat met lauwwarm water onder de kraan of met een sprayfles en doe de broek vervolgens om het voorwerp heen. Het voordeel van deze methode is dat je het gemakkelijk enkele dagen kan laten zitten, zodat je er zeker van bent dat je spijkerbroek opgerekt is.

Spijkerbroek Taille Wijder Maken

Soms is alleen oprekken niet genoeg om de tailleband van je spijkerbroek wijd genoeg te maken. In dat geval kan je ervoor kiezen om een extra stukje stof toe te voegen. Maak de bovenste 5 tot 8 centimeter van de naad aan de zijkanten van je spijkerbroek los en knip de tailleband op precies dezelfde plek door.

Naai hier vervolgens een driehoekig stukje stof in. Je kan voor eenzelfde kleur spijkerstof kiezen, maar je kan natuurlijk ook wat contrast toevoegen met een andere kleur of een ander soort stof.

Wat Je Juist Niet Moet Doen Als Broek Te Krap Zit

Nadat je deze tips hebt gebruikt, wil je natuurlijk niet dat je spijkerbroek opnieuw te strak gaat zitten.

Om dit te voorkomen, is het belangrijk om je broek niet te heet te wassen en absoluut niet in de droger te doen.