Dat sporten gezond is, weten we ondertussen allemaal. Toch blijft het soms lastig om jezelf naar de sportschool te slepen. Misschien vind je dit wel helemaal niet leuk en past fitness simpelweg niet bij je. Het is belangrijk om een sport te vinden waar je ook plezier in kunt hebben! Een teamsport zoals hockey is heel tof voor echte fanatiekelingen die wel van snelheid houden. Maar wat heb je precies nodig als je hiermee wilt beginnen? Dit zijn de belangrijkste items die je moet aanschaffen als beginnende hockeyspeler:

starten met hockey deze items zijn onmisbaar

Ook interessant om te lezen: Waarom sporten zo goed is voor je lichaam

Hockeystick

Hockey kun je niet spelen zonder stick. Dit is dan ook het belangrijkste item van allemaal! Waarschijnlijk weet je wel dat hockeysticks een bolle en een platte kant hebben. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat vrijwel alle sticks tegenwoordig van kunststof worden gemaakt en alleen kindersticks nog van hout zijn? Daarnaast mag de totale lengte maximaal 105 centimeter zijn en de omhoogkomende krul van de stick maximaal 10 centimeter. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf na te meten. Op Hockeyhuis.nl vind je een grote collectie hockeysticks die perfect zijn voor deze sport.

Hockeyschoenen

Bijna elke sport heeft een eigen schoen, hockey dus ook. Voor zaalhockey gebruik je speciale sportschoenen zonder noppen. Als je op het veld speelt, heb je een paar veldhockeyschoenen nodig met noppen. Dit zorgt voor goede grip en voorkomt dat je snel uitglijdt. Tip: laat je adviseren in de winkel en pas verschillende schoenen. Goede hockeyschoenen zijn namelijk belangrijk om blessures en pijnlijke voeten te voorkomen!

Hockeykleding

Hockeystick: check. Schoenen: check. Maar wat draag je verder nou tijdens het sporten? De meeste verenigingen hebben een eigen tenue die je draagt tijdens wedstrijden. Vaak bestaat dit uit een shirt, korte broek of rok en een paar kousen. Tijdens het trainen kun je een eigen comfortabele outfit uitkiezen. Een warm trainingspak is ook erg fijn voor het inlopen en het warm spelen op de koude dagen!

starten met hockey deze items zijn onmisbaar

Scheenbeschermers

Het dragen van scheenbeschermers is verplicht tijdens een wedstrijd. Je mag dus zelf bepalen of je het ook draagt tijdens de training, maar als je geen zin hebt in blauwe schenen is dit zeker aan te raden! Bij het aanschaffen van nieuwe scheenbeschermers is het belangrijk om de goede maat te kopen. Ze mogen namelijk niet te groot zijn en moeten goed blijven zitten.

Bitje

Naast het beschermen van je scheenbeen is het ook goed om je tanden te beschermen. Het dragen van een bitje tijdens een wedstrijd is sinds 2015 zelfs verplicht geworden. Een mondbeschermer werkt als schokdemper en vangt de klap op je tanden op. Er zijn drie verschillende soorten bitjes waar je uit kunt kiezen. Je hebt kant-en-klare gebitsbeschermers die maar een paar euro kosten, thermoplastische bitjes die je door warmte kunt vormen naar je eigen gebit en er zijn bitjes op maat. Afhankelijk van je wensen en budget kun je hier dus een keuze uit maken.

Zijn er nog meer spullen die onmisbaar zijn bij hockey? Laat het ons weten!