Verliefd zijn is leuk. De vogels fluiten, de zon schijnt en zelfs in de regen fietsen is leuk. Je omgeving vindt het ook fijn om te zien hoe gelukkig jij bent. Maar dat betekent niet dat we alles van jullie liefdesverhaal hoeven te weten, alsof jullie de Romeo en Julia van de 21ste eeuw zijn. Vandaag hebben wij een lijstje dingen waar stelletjes per direct mee moeten stoppen.

Bed Selfies

Een update via een foto van jullie samen is op zijn tijd erg leuk om te ontvangen via Snapchat of te bekijken via Facebook of Instagram. Dat is, zolang de fotolocatie zich maar niet bevindt tussen de lakens. Zeker niet als de wereld die de foto te zien krijgt heel goed kan bepalen wat jullie twee zojuist hebben uitgespookt. Dat is echt privé dames en heren.

Facebook updates

Natuurlijk is het leuk om elkaar af en toe te taggen in foto’s of statusupdates die typisch zijn voor jullie twee, maar er is ook zoiets als het andere uiterste. Je hoeft jouw vriend echt geen bericht via de tijdlijn van zijn Facebook te sturen met de mededeling dat je heel erg veel van hem houdt. Hij zit naast je op de bank, zeg het hem. Dit geldt ook voor een tijdlijn vol foto’s van jullie. Een paar foto’s hier en daar zijn heel erg leuk, maar wij hoeven echt geen hele map met foto’s waarin jullie elkaar innig zoenend omhelzen.

Het is ingewikkeld

Onderzoek heeft uitgewezen dat ruzies via Facebook uitvechten niet bepaald succesvol is gebleken in het verleden. Laat de knop met ‘het is ingewikkeld’ dus maar voor wat hij is. Als het ingewikkeld is, probeer het dan vooral niet ingewikkelder te maken door deze statusupdate te gebruiken en praat met je vriend over jullie situatie, als jullie tegenover elkaar zitten, niet via social media.

Screenshots

Het is legaal om jouw vriendinnen af en toe een screenshot te sturen met de boodschap dat jouw vriend ofwel de liefste of de onmogelijkste op aarde is. Dit mag ook naar je moeder of de dochter van de vriendin van je buurvrouw, maar daar houdt het op. Het is niet de bedoeling dat je deze conversaties deelt op Facebook, Instagram of enig ander platform dat uitnodigt tot dit soort daden.