Misschien ben je er niet altijd bewust van, maar je lichaam speelt ook een grote rol in jouw outfit. Elk lichaam is anders, dus kleding ziet er ook bij iedereen anders uit. Als je klein bent, wil je vaak langer zijn. Als je lang bent, wil je vaak kleiner zijn. Of je weet niet zo goed wat je met je lange benen aan moet. Wat voor model broek je het beste staat? Welke lengte je moet kiezen voor een rok? Met dat laatste gaan we je vandaag helpen. We geven je namelijk styling tips voor vrouwen met lange(re) benen.

Styling tips voor vrouwen met lange benen

De midi rok

Dé perfecte rok voor vrouwen met lange benen: de midi-rok. Een rok die knielang is, vandaar de naam midi. Kies er één die een printje of een detail (zoals knopen, een split of ruffles) bevat, om het geheel te breken. Wat het ook altijd goed doet is een afwijkend materiaal zoals velvet, leer of denim.

Lang van boven

Als je wat kleiner bent en je draagt een lange jas, dan verdwijn je al gauw. Dat kun je beter niet doen. Als je lang bent, kan een lange jas juist heel mooi staan. En niet alleen lange jassen, maar ook lange vesten, truien of blouses. Omdat je het met jouw lengte toch wel hebben kan. En omdat alles dan in evenwicht is. Lange benen en een lang bovenstuk, perfecte combinatie.

Flared

Een flared broek staat prachtig bij lange benen. Bovenin smal, beneden lekker uitlopend. Zorg er wel voor dat de broek goed past, en niet te kort is. Dat is natuurlijk echt een afknapper!

Hakken

Vaak wordt de tip gegeven: draag geen hakken, want je  bent al zo lang! Maar een hak kan juist heel mooi zijn bij lange benen. Als je maar let op de hoogte. Een té hoge hak kun je misschien beter niet kiezen, maar een gemiddelde hak staat juist hartstikke mooi.

Kortom: de perfecte must-have pieces voor vrouwen met lange benen zijn: de midi-rok, lange bovenstukken, een flared broek en middelhoge hakken.