Ben jij een sushi lover en daarnaast ook nog eens dol op wijn? Dat komt dan goed uit, want er is iets nieuws op de markt gekomen waar jij heel blij van wordt. Namelijk sushi met wijnsmaak. Dit lijkt ons echt een goddelijke combinatie dus daarom delen wij het met je. Ben je benieuwd hoe het nou precies in elkaar zit? Lees dan snel verder!

Chefkok

Je bent zeker ontzettend nieuwsgierig wie de bedenker van deze nieuwe sushi smaak is en hoe hij erop gekomen is dus dat gaan we je vertellen. De bedenker is de Japanse chefkok Yamaha, de eigenaar van een bekend sushi restaurant in Tokyo. Zijn gasten bestellen vaak een glas witte wijn terwijl ze sushi aan het eten zijn, dus kwam hij waarschijnlijk met het idee om beide dingen te combineren.

sushi

Dus dat deed hij. In plaats van rijstazijn deed hij een scheut Japanse witte wijn en een druppeltje azijn door de rijst. En op die manier ontstond dus sushi met wijnsmaak! Als je je nu dus een keer wat aangeschoten voelt na het eten van sushi, moet je niet raar opkijken want dat kan dus! ?

Workshop

Helaas is dit idee nog niet in Nederland gespot, maar dat gaat waarschijnlijk niet lang meer duren. De bekende chefkok gaat namelijk binnenkort workshops geven aan de beste sushichefs in Nederland. En misschien laat hij zijn nieuwste creatie dan ook wel aan de sushichefs bij die workshops zien. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat wij het hier in Nederland ook kunnen proberen!