Het is volop zomer en je bent waarschijnlijk veel buiten de deur, in het zonnetje, te vinden. Een dagje naar het strand, een drankje doen met vriendinnen op het terras, na het werk in het park belanden op een kleedje met snacks. Nu vergeet je je op zonnige dagen uiteraard niet in te smeren met zonnebrand crème. Maar denk je wel aan je mooie lokken deze zomer? Met deze tips bescherm je je haar tegen de zon en verzorg je het goed in de zomer.

Vermijd styling met hitte tools

Het is al warm genoeg buiten, dus in de weer gaan met een krultang of stijltang is het laatste wat je wilt. Laat ze lekker liggen en droog je haar aan de lucht op. Wil je toch een krul of slag in je haren hebben? Vlecht het of maak knotjes met nat haar en haal het los als het droog is. Wil je frizzy haren vermijden? Gebruik dan een anti-frizz serum om die frizzy haartjes in toom te houden en toch je vertrouwde steile hairdo te krijgen.

Je haar beschermen in de zomer

Bescherm je haar met UV producten

Je beschermt je ogen tegen de zon met een zonnebril, je huid met  zonnebrand crème dus je haren mogen zeker niet vergeten worden. Helemaal niet als je het geverfd hebt. Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk van je highlights of balayage genieten. Bescherm je lokken door haarproducten met UV protection te gebruiken. Er zijn verschillende producten waaronder sprays met UV protection, after sun maskers en sun conditioners.

Draag een leuke hoed of pet

De makkelijkste manier om je hoofdhuid en haar te beschermen is het dragen van een hoofddeksel. Eigenlijk zou je standaard een leuke cap of hoed bij je moeten hebben en niet alleen op vakantie of een dagje strand. Er zijn zoveel leuke hoofddeksels, denk aan turban’s, fedora’s, sportieve caps en floppy hoedjes. En daarbij heb je een extra leuk accessoire waar je je zomeroutfit helemaal mee af kunt maken.

Je haar beschermen in de zomer

Ook leuk om te lezen: Outfit inspiratie voor de zomer

Houd rekening met chloor en zout in het water

In de zomer moet je niet alleen rekening houden met de zon, maar ook met water. Wanneer je de zee of het zwembad ingaat wordt je haar ook blootgesteld aan chloor en zout in het water. De tip om je haar optimaal te beschermen tegen deze elementen is om voordat je het water ingaat je haar even nat te maken (onder de douche bijvoorbeeld). En vergeet ook niet om het chloor en zout uit je water te wassen aan het eind van de dag.

Vergeet je hoofdhuid niet

Als je je toch aan het insmeren bent kun je het best je hoofdhuid en dan met name je scheiding en haarranden ook even meenemen. Dit klinkt een beetje gek en je krijgt een beetje een vette hoofdhuid ervan, maar ook je hoofdhuid kan verbranden. Om een verbrande en vervolgens schilferige scheiding/hoofdhuid te voorkomen is het zeker aan te raden om dit deel van je lichaam ook in te smeren.