Hoe vaak gebeurt het niet dat je jouw mobiel hoort overgaan in je handtas maar door de chaos je (belangrijke) telefoontje mist? Of dat je sleutels in je tas hebt gestopt maar dat je een minuten staat te hannesen voor de deur omdat je ze niet zo snel niet kan vinden.

Tijd om je handtas eens goed te organiseren en in te delen. Wat heb je echt nodig uit je handtas als je onderweg bent? Moet je alle type make-up producten meenemen of kun je eigenlijk wel toe met enkel een BB-cream en wat lipbalsem.

Lees hier de tips over hoe je het beste je handtas kunt reorganiseren zodat je voortaan niet meer hoeft te gokken waar iets zit.

Tas beter indelen

Tasje In Tas Voor Beter Organisatie

Om het je veel makkelijker te maken kun je het beste een tasje kopen dat je weer in je handtas kunt stoppen. In deze zogenaamde tasje-in-tasje zitten allerlei handige vakjes waardoor het indelen van je handtas een stuk eenvoudiger wordt.

Kies voor een tasje-in-tasje in een lichte tint, zoals de foto hieronder. Zo wordt het nog makkelijker om je spullen terug te vinden. Ook als er wat minder licht in de omgeving is.

 

Tasje In Tas

Keuzes Maken Wat Je Meeneemt In Je Handtas

Het is belangrijk om te weten wat je daadwerkelijk nodig hebt door de dag heen. Om hier inzicht in te krijgen kun je het beste je tas erbij pakken en alle spullen op tafel leggen.

Als eerste kun je een selectie maken van spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Denk goed na of je bijvoorbeeld jouw gehele make-up stash mee wilt, elke keer als je de deur uitgaat.

Categoriseren Van Je Spullen In Je Tas

Als je alles op tafel hebt liggen kun je het beste spullen onderverdelen in categorieën. Enkele voorbeelden van deze categorieën zijn:

  • Sleutels;
  • Make-up en huidverzorging;
  • Gezondheid spulletjes;
  • Kies voor mobiel hoesje met ruimte voor pasjes;
  • Etui of brillenkoker voor losse draden;
  • Boeken;
  • Extra paar schoenen.

Onder de volgende kopjes vind je meer uitleg over de bovenstaande categorieën.

Sleutels Opbergen In Je Handtas

Sleutels zijn één van de belangrijkste spullen die je meeneemt onderweg. Je moet immers je huis in of je auto starten.

Om niet elke keer in je tas te hoeven graven om je sleutels te zoeken kun je het beste een sleutelhanger kopen. Deze sleutelhanger hang je aan je de ring van je tas en laat je aan de binnenkant van je tas hangen, zoals op de foto hieronder.

Het moet natuurlijk niet voor de grijp liggen.

Sleutels Beter Opbergen In Handtas

 

Aparte Etui Voor Make-up En Huidverzorging

Koop of gebruik een apart etui voor je make-up en huidverzorging. Kies het liefst voor een transparante etui. Zo kun je nog sneller zien welke make-up product waar zit in je handtas.

Het is aan te raden om eens in de zoveel tijd je make-up etui te checken die je meeneemt in je handtas. Het komt namelijk veel voor dat je make-up over de datum is.

Door regelmatig je make-up etui in je handtas te controleren blijft je handtas beter georganiseerd.

Alhoewel de meeste make-up producten niet heel snel bederven kunnen ze wel aan kracht verliezen. Een nagellakje kan stroperig of juist te vloeibaar worden en een lipbalsem kan zijn opgedroogd.

Lees hier meer over houdbaarheid van make-up producten op Womentoday.nl: Houdbaarheid van Make-up Producten

Gezondheidsproducten En Eerste Hulp Spullen In Je Handtas

Een paar pleisters en medicijnen bij je dragen is geen slecht idee. Stop al deze gezondheidsproducten in een aparte etui.

Het liefst ook in een transparante etui. Zo kun je snel zien waar de pleister of de Anti-blaren créme zit.

Koop Een Telefoonhoesje Om Je Belangrijkste Passen In Te Stoppen

Als je nog geen mobiele telefoonhoes hebt is het wellicht tijd om er eentje aan te schaffen. Je kunt namelijk telefoonhoesjes krijgen waar je eenvoudig je belangrijkste passen in kunt schuiven.

Zo kun je eenvoudig je pinpas, OV-pas of tankpas tevoorschijn toveren zonder in je handtas te hoeven duiken.

 

Mobiele telefoonhoesje om pasjes op te bergen

Oordopjes En Oplader In Een Brillenkoker

Je kunt het beste je oordopjes in en je mobiele telefoon oplader samen in een brillenkoker stoppen. Dit is een goede manier om je handtas in te delen.

Op deze manier raken je draden van je oordopjes niet in de war. Ook de telefoon oplader kan makkelijk zoekraken als je het los laat in je handtas. Door het allemaal in een brillenkoker te stoppen kunnen de draden niet zo snel stuk gaan of vast komen te zitten.

Oplader En Oordopjes Opbergen In Je Tas

Boeken In Je Handtas

Als je onderweg graag een boek leest, is het wellicht een idee om in plaats van een papieren boek voor een eBook te kiezen. Een eReader is vaak een stukje lichter dan een papieren boek.

Zo word je handtas weer een stukje lichter als je het reorganiseert.

Opvouwbare Schoenen Als Je Even Niet Op Hakken Wilt Lopen

Op sommige dagen wil je af en toe van schoenen wisselen. Na een tijdje op hakken te hebben gelopen is het fijn om je voeten wat meer rust te geven met een andere type schoen.

Je kunt een paar sneakers in je tas proppen maar dat kost natuurlijk veel ruimte.

Je kunt ook kiezen voor een opvouwbare ballerina’s, zoals hieronder op de foto. Ze zijn niet van hele hoge kwaliteit. Maar het geeft je voeten wel even rust en je kunt er een stukje op lopen.

Opvouwbare Schoenen Als Je Jouw Tas Reorganiseert