We hebben het al gehad over de Tenue de Ville dresscode voor vrouwen, maar het is natuurlijk ook een kledingvoorschrift voor mannen. Daarom leggen we je in dit artikel uit wat Tenue de Ville voor mannen precies inhoudt, welk pak je als man het beste kan dragen en welke accessoires daarbij horen. Lees snel verder!

Tenue de ville dresscode voor mannen

Tenue de Ville dresscode voor mannen

Tenue de Ville is Frans voor stadskledij. Het is een formele dresscode, maar niet te chique. Het is eigenlijk nette kleding die je overdag draagt. De Engelse term is ook wel ‘Business wear’, oftewel een zakelijke outfit die ook geschikt is voor kantoor. Verder is deze dresscode heel geschikt voor informele huwelijken en zakelijke meetings. Je komt met deze look altijd netjes voor de dag.

Pak

Mannen dragen een (maat)pak dat bestaat uit een pantalon en colbert. Het is toegestaan om er een gilet bij te dragen, maar dit is dus niet verplicht. Zorg ervoor dat het kostuum rustig oogt en dat het klasse uitstraalt.

This easy going light blue Havana is tailored to a comfortable slim fit. #SUITSUPPLY #suit

A post shared by @suitsupply on

Kleuren

De meest voorkomende kleuren voor een kostuum zijn grijs of blauw. Bij Tenue de Ville draag je een overhemd in een lichtere kleur dan je pak. Natuurlijk kun je afwisselen met kleur, maar kies dan wel voor zachte en subtiele tinten. Felle kleuren zijn een echte no-go, maar met zwart kun je nog wegkomen.

Accessoires

Een stropdas is bij een formele gelegenheid verplicht. Bij een minder formeel feest kun je ook gaan voor een hip vlinderstrikje. Het belangrijkste is dat het mooi past bij de kleuren van je pak. Ook voor dit geval geldt, less is more. Houd het rustig en draag een eenvoudige stropdas. Een klein motiefje is toegestaan, mits het geen opvallende of afwijkende kleuren heeft. Vergeet ook niet om na te denken over je sokken en de kleur van je riem.

Schoenen

Over het algemeen dragen mannen nette schoenen die mooi passen bij het kostuum. Tegenwoordig is het gelukkig geen schande meer als je voor een wat modieuzere optie gaat. Hoewel het afhankelijk is van de gelegenheid, kun je ook een nette sneaker dragen in plaats van de traditionele brogues. Doe vooral waar jij je zelf goed bij voelt!