Wat is een fijner gevoel dan verliefd zijn? Hoe leuk jullie het samen ook hebben, het is niet gek dat jij soms aan je relatie twijfelt. Iedere persoon is anders en iedere relatie ook. Test of jij een goede relatie hebt! Wij hebben een aantal kenmerken op een rij gezet waaruit blijkt dat jullie een ijzersterk koppel zijn. Lees ze hieronder!

relatie test

#1 Er leuk voor elkaar uitzien

Wanneer heb je een goede relatie? Dit antwoord is voor iedereen anders en kan je dan ook nergens zwart op wit vinden. Wanneer jullie je beiden comfortabel voelen in de relatie is dat een goed teken. Een kenmerk dat jullie relatie goed zit, is als jullie moeite doen om er leuk uit te zien. Je wilt graag dat jouw partner je aantrekkelijk vindt en dat gebeurt minder snel als jij in een joggingpak op de bank ligt. Ook al hebben jullie een jarenlange relatie, voor een avondje uit met z’n tweeën dof jij je maar al te graag op. Je partner geniet hier ook van omdat hij zo kan pronken met zijn prachtige vrouw. En andersom natuurlijk ook!

#2 Jullie kijken uit naar jullie volgende afspraak

Als jullie bij elkaar zijn lijkt het alsof de tijd vliegt. Jullie hebben alleen oog voor elkaar en het maakt niet uit wat voor activiteit jullie doen. Zodra jullie elkaar al een paar dagen niet meer gezien hebben, kunnen jullie je er ontzettend op verheugen om weer af te spreken. Ook al is het alleen maar om een rondje met de hond te lopen: wanneer jullie bij elkaar zijn voelt het goed.

#3 Moeite voor elkaar doen

Heb ik een goede relatie? Bedenk dan bij jezelf hoeveel moeite jullie voor elkaar doen. Brengt hij jou zonder te vragen ergens naartoe zodat jij niet door de regen hoeft? Of verrast hij jou eens in de zoveel tijd met een ontbijtje op bed? Of wanneer is de laatste keer dat jij hem een complimentje hebt gegeven? Moeite doen is een teken van liefde! Het hoeft helemaal niet om ontzettend grote gebaren te gaan maar eens in de zoveel tijd is het belangrijk om aan elkaar te laten zien hoeveel diegene voor jou betekent.

#4 Jullie kennen geen schaamte bij elkaar

Een goede relatie test is om je af te vragen of jij compleet jezelf bij hem durft te zijn. Jullie kennen geen schaamte meer als jullie bij elkaar zijn en er zijn geen onderwerpen die jullie ongemakkelijk vinden om over te praten. Over seks praten is voor jullie dan ook absoluut geen taboe.

#5 Intimiteit

Intimiteit is een belangrijk aspect binnen de meeste relaties en dit zorgt er ook voor dat jullie liefde blijft opbloeien. Jullie kunnen niet van elkaar afblijven en je voelt niks anders dan liefde wanneer jullie seks hebben. Dit betekent niet dat jullie continue als konijnen achter elkaar moeten aanzitten. Een knuffel of een zoen is vaak ook al genoeg. Intimiteit is ook een teken dat jullie elkaar aantrekkelijk vinden en dat doet ons ego nou eenmaal goed.

#6 Jullie omgeving vindt jullie bij elkaar passen

Hoe gaat de relatie test tot nu toe? Herken jij al een aantal punten? Het volgende kenmerk dat aangeeft dat jouw relatie goed zit, is als jullie omgeving jullie goed bij elkaar vindt passen. Je vrienden en familie kunnen het goed vinden met jouw partner en zijn blij voor jou. Jouw omgeving kent jou natuurlijk het best en die weten in de meeste gevallen wat goed voor jou is. Wanneer ze aangeven dat jullie een leuk stel zijn, is dat een teken dat jullie verliefdheid uitstralen.

#7 Jullie doen dingen zonder elkaar

Jullie genieten van ieder moment dat jullie samen zijn maar het is ook belangrijk om afzonderlijk van elkaar dingen te ondernemen. Wellicht hebben jullie andere vriendengroepen of hobby’s, en dat is geen enkel probleem binnen jullie relatie. Jullie hoeven niet continue bij elkaar op de lip te zitten en laten elkaar vrij in doen en laten.