Zou jij nog zonder jouw telefoon kunnen of ben je met je mobiel vergroeid? Raak je in paniek wanneer je even geen telefoon bij de hand hebt of kan jij prima leven zonder? Wist je dat 93% van de Nederlanders best wel een intieme relatie heeft met zijn telefoon? Hoe intiem is de relatie tussen jou en je mobiel? Zijn jullie #relationshipgoals? Sommige Nederlanders ervaren zelfs een intiemere relatie met hun telefoon dan met hun eigen partner, oeps! Doe de test en ontdek of jij ook zo’n intieme relatie hebt met jouw telefoon en of het tijd is om je relatiestatus te veranderen. Spannend!

1. Wat doe je heel graag wanneer je geniet van jouw vacay?

 1. A) Ik publiceer non-stop jaloersmakende foto’s en filmpjes op Instagram Stories en Snapchat tijdens mijn (solo) reis.
  B) Ik kijk af en toe op mijn telefoon en social media, ik luister naar de vakantieplaylist op Spotify. Lekker relaxt!
  C) Tijd voor een feestje! Ik maak de foto’s en plaats deze direct in de groepsapp.
 2. D) Met mijn smartphone zoek ik interessante musea op via Tripadvisor en ik bezoek deze op m’n eigen tempo.
  E) Ik stel mezelf een MB-limiet in, anders ben ik alleen maar aan het internetten, terwijl ik wel van m’n vakantie wil genieten!

2. Tijd om te gaan sporten. Gaat jouw telefoon mee?

 1. A) Natuurlijk! Ik heb Spotify nodig, met mijn 4 speciale workout playlists, die worden elke week geüpdatet.
  B) Zeker! Ik maak altijd face emoji’s en ik deel deze met mijn vrienden tijdens een sportbreak.
 2. C) Ik neem ‘m wel mee, maar eigenlijk alleen voor Runkeeper of Strava of een andere workout-app om mijn sportprestaties bij te houden.
  D)  Absoluut niet, ik ben toch aan het sporten? Daar hoort mijn telefoon niet bij.
  E) Af en toe. Ik heb mijn mobiel niet nodig tijdens het sporten en daarom vergeet ik deze soms mee te nemen.

3. Een vriend organiseert een housewarming. Waar shop jij zijn cadeau?

 1. A) Ik kijk op Pinterest of er iets leuks op staat. Op Instagram volg ik de hashtag #interiordesign en ik kijk regelmatig of er weer nieuwe content is gedeeld.
 2. B) Een collega gaf leuke tips door van websites die echt de moeite waard zijn. Daar ga ik gauw eens voor zitten, wie weet zit er een mooi cadeau tussen in een shop!
  C) Ik start een zoektocht via Marktplaats om een leuk vintage cadeau te scoren.
 3. D) Ik zoek naar het adres van een woonboulevard en plan een middag in om daar te gaan shoppen.
  E) Het is nog de vraag of ik naar de housewarming ga, dus ik wacht tot het laatste moment om een cadeautje uit te zoeken.

4. Je bent lekker een weekendje weg. Hou je het thuisfront op de hoogte van jouw activiteiten?

 1. A) Natuurlijk! Ik app mijn lief elk uur wat ik aan het doen ben. En ik update m’n Snapchat zodat iedereen op de hoogte is wat ik allemaal onderneem.
  B) In de avond vul ik Instagram met foto’s en Stories.
  C) Elke avond Whatsappen we even hoe onze dag was. Gezellig!
  D) Ik stuur alleen een geruststellend appje/smsje zodra ik ben geland. Verder geniet ik van de rust door weg te zijn van huis. Even lekker op vakantie en genieten van het nu.
  E) Ik sms als ik opgehaald moet worden van Schiphol.

5. Help, je bent jouw vrienden kwijtgeraakt op een festival. Wat nu?

 1. A) Tijd om alle kanalen in te zetten en hen te spammen! Ik stuur mijn vrienden een Snap, maar ook een DM via Instagram en natuurlijk bombardeer ik de groepsapp met updates van mijn locatie.
 2. B) Bellen heeft geen zin, dus ik spendeer mijn tijd op Twitter en Insta totdat ze mij hebben gevonden.
  C) Ik stuur ze een appje met de vraag waar ze zijn.
  D) M’n telefoon ligt onderin m’n tas. Volgens mij hadden we bij de paal linksvoor afgesproken als we elkaar kwijtraken, dus daar loop ik maar heen, over een uurtje ofzo.
  E) Ik sms m’n beste vriend even, die reageert wel.

De uitslag van de test. Welke relatie heb jij met jouw telefoon?

Je hebt het vaakst A gekozen: Jouw telefoon is je alles! Je kunt niet meer zonder jouw smartphone.

De hele dag door ben je actief op jouw mobiel. Van Whatapp tot Snapchat, Instagram en Facebook. Jouw vrienden ontvangen direct een berichtje van je en zij hoeven nooit te wachten op een reactie. Jouw status is altijd up to date en jouw Instagram Stories zijn zelden leeg. Zelfs op vakantie ga je lekker verder met online actief zijn. Jij wilt zorgeloos ontspannen en genieten, terwijl je altijd verbonden bent met jouw vrienden. Een abonnement waar je niet overheen kunt is daarom echt een must. Het Zorgeloos Premium Plus abonnement van KPN is daarom perfect voor jou. Je kunt onbeperkt bellen en smsen in de hele EU, VS en Canada. Ook ontvang je maar liefst 50 GB om te internetten. Pretty perfect!

Je hebt het vaakst B gekozen: best mobile friends forever

Is jouw mobiel ook jouw beste vriend? Wanneer de verveling toeslaat, kijk jij graag filmpjes via YouTube of stuur je grappige GIF-bestandjes naar jouw vrienden. Je bekijkt jouw Facebook en Instagram feed regelmatig en je bent op de hoogte van recente updates. Tijdens het werk, college of bioscoopbezoek hou jij je telefoon gewoon aan. Je belt regelmatig en daarom past het Zorgeloos abonnement van KPN goed bij jou. Daarmee kan jij altijd in contact blijven wanneer je dat wilt. Met 25 GB aan data en onbeperkt bellen en smsen, blijf je prima binnen jouw bundel. Ideaal!

Je hebt het vaakst C gekozen: Jij hebt een lat-relatie met jouw telefoon

Natuurlijk heb je een telefoon, iedereen heeft er eentje! Maar je bent hier echt niet mee getrouwd. Sterker nog: je doet er eigenlijk niet zoveel mee. Het is wel praktisch om een telefoon te hebben, daarmee kan je je moeder een paar keer per maand bellen en whatsappen met vrienden. Je checkt het nieuws en buienradar, maar dat is het eigenlijk wel. Toch is het fijn om altijd bereikbaar te zijn en die zekerheid biedt KPN met het Budget & Basis abonnement. Voor een leuk prijsje heb jij wat MB’s en belminuten/ smsjes om elke maand prima door te komen.

Je hebt het vaakst D gekozen: Jij hebt geen smartphone nodig en bent liever alleen

Wat heerlijk, je hebt geen smartphone nodig om gelukkig te zijn en je bent liever onafhankelijk. Non-stop in contact staan met anderen? Jij beantwoordt de berichtjes voornamelijk wanneer het echt moet en je iets wordt gevraagd. FOMO? Daar heb je nooit van gehoord en daarom heb je niet de allernieuwste smartphone nodig. Je gebruikt deze al jaren en zolang de batterij het blijft doen, ben jij tevreden. Met een Sim Only abonnement betaal je niet voor een dure smartphone en kun je zelf bepalen hoeveel MB’s, minuten en smsjes je nodig hebt. Dit abonnement past perfect bij jou.

Je heb het vaakst E gekozen: ik heb een knipperlichtrelatie met mijn telefoon

Je hebt je mobiel niet altijd nodig. Toch pak jij jouw telefoon er graag even bij. Je wilt minderen in het gebruik, maar je houdt het digiminderen niet lang vol. Met een prepaid abonnement kun jij bellen en internetten wanneer je wilt. En als je even offline gaat, blijven je gekochte minuten en MB’s gewoon staan. Handig wanneer je weer even klaar bent met jouw telefoon.

Intense liefde? Word KPN Compleet!

Is het liefde op het eerste gezicht en heb je meerdere KPN producten of abonnementen (voor thuis of mobiel) op jouw adres? Word dan KPN Compleet. Dan krijg je 5 euro korting op jouw mobiele abonnement en dubbel zoveel MB’s en minuten/smsjes. Bovendien kun je gratis onderling bellen met andere KPN Compleet lovers op hetzelfde adres. Romantischer kan niet!