Wat hoort nu bij een lekker ontspannen avond? Juist, een gezichtsmasker natuurlijk. Het geeft je een moment om te relaxen en bovendien is het ook nog eens ontzettend goed voor je huid. Ik ben daarom groot fan van een gezichtsmaskertje. Maar hoe haal je nu het meeste uit je gezichtsmasker?

Reinig je gezicht grondig

Voordat je het gezichtsmasker aanbrengt, moet het gezicht goed en grondig worden gereinigd. Zorg ervoor dat alle make-up en vuiltjes zijn verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de werkzame stoffen van het masker beter en dieper hun werk kunnen doen.

Multi-masking

Al eens van multi-masking gehoord? Het is een nieuwe trend op het gebied van de huidverzorging. Multi-masking houdt in dat er verschillende gezichtsmaskers op verschillende delen van het gezicht worden aangebracht om zo een optimaal resultaat te krijgen. Neem dus verschillende soorten maskers, die tegelijk worden gebruikt op elk ander deel van het gezicht. Het ene gedeelte van het gezicht reageert of voelt anders dan een ander gedeelte van het gezicht.

Multi masking

Multi-masking. Foto: Instagram

Zoek uit welk masker bij jouw huid past

Vind een masker dat past bij jouw huid. Een gezichtsmasker moet aangepast zijn aan het type huid die jij hebt. Indien je een vette huid hebt, kun je het beste een klei-en of kiezelzuur masker gebruiken. Nadat het masker is aangebracht, droogt het uit en wordt het vervolgens hard. Het vet van het gezicht wordt dan opgenomen door het masker. Bekijk of het gezichtsmasker ingrediënten zoals citroen en alcohol bevatten. Deze twee ingrediënten zorgen er nog beter voor dat het vet uit de huid wordt onttrokken. In tegenstelling tot een vette huid, moet je bij een droge huid juist gezichtsmaskers met ingrediënten zoals alcohol en toegevoegde aroma’s vermijden. Bij dit soort huidtype wordt aanbevolen om een crème-masker te gebruiken. Als laatste is er ook het normale huidtype, waarbij het kiezen van een gezichtsmasker wat gemakkelijker is. Advies is om zachte crème, een gelachtige of een peel-off masker te gebruiken, zodat de huid goed gereinigd wordt.

Heb jij nog tips om alles uit een gezichtsmasker te halen? Laat het weten in de reacties.