Wanneer we vermoeid zijn komen al snel de ‘oh zo gehate donkere wallen tevoorschijn. Niemand zit op deze donkere kringen te wachten en we zien er meteen een stuk minder fris uit. Maar hoe kan je wallen nou makkelijk wegwerken? Wij hebben een aantal tips en tricks op een rijtje gezet!

Soorten wallen

Wallen komen niet altijd voort uit vermoeidheid. Het kan ook zijn dat jij te maken hebt met een erfelijke kwestie, we spreken hierbij dan over vetwallen. Wanneer dit niet het geval is, heb jij last van vochtwallen. Dit is de meest voorkomende variant. Wallen zijn eigenlijk niets anders dan vochtophopingen. Om erachter te komen van welke soort wallen jij last hebt, kan je op je rug gaan liggen met een spiegel boven je hoofd. Lijken de wallen wat af te zakken? Dan heb jij te maken met vochtwallen. Als ze precies hetzelfde blijven, is dat meestal een teken dat je vetwallen hebt. Gelukkig zijn wallen niks ernstigs en zijn er genoeg manieren om ze weg te werken.

Hoe kan je wallen wegwerken?

Letten op je voeding

Het wegwerken van wallen begint eigenlijk bij de basis, namelijk bij je voeding. De donkere kringen kunnen een teken zijn van bloedarmoede en een vitaminetekort. Door gebrek aan de juiste vitamines kan je huid bleker worden waardoor de wallen extra opvallen. De belangrijkste vitamines om dit tegen te gaan zijn vitamine C, K, B6 en B12. Ook is het belangrijk om genoeg mineralen binnen te krijgen, denk hierbij aan ijzer en kalium. In fruitsoorten zoals druiven, meloen, kiwi, kersen, noten en bananen zitten deze mineralen.

Meer drinken

We hadden het er net al over dat wallen vochtophopingen onder je ogen zijn. Als jij te weinig drinkt raakt je lichaam uit balans waardoor je nier afscheiding kan verslechteren. Hierdoor treden de donkere kringen op. Dit klinkt heftiger dan het is want het enige wat je hoeft te doen bij het laten verdwijnen van de wallen, is meer drinken. Neem altijd een flesje water in je tas mee zodat je goed voorbereid bent. Houd jij niet zo van water? Voeg er dan een aantal druppels ranja siroop aan toe. Het liefst een siroop zonder suiker.

De juiste concealer

Je kan je wallen makkelijk wegwerken met de juiste concealer. Kies hiervoor een concealer met een rode ondertoon. Dit zorgt ervoor dat de donkere kringen onder je ogen geneutraliseerd worden. Nadat je dit hebt aangebracht kan je je reguliere concealer aanbrengen en daar overheen je foundation.

Extra tip: bij de drogisterijen en apotheken zijn er verschillende soorten crèmes verkrijgbaar waarmee jouw donkere kringen minder zichtbaar worden. Hiervoor heb je geen make-up nodig om je wallen weg te werken,  zie het als een wonder crème  ;).

Wil jij  meer tips hoe je wallen kan wegwerken met make-up? Klik dan hier.

Aardappelen

Hoe gek het ook klinkt, het werkt echt. Leg twee schijfjes aardappel voor ongeveer 20 minuten onder je ogen en ‘’relax’’. In aardappelen zitten enzymen, deze zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en je wallen verdwijnen. Vind jij het niet zo fris om aardappelen te gebruiken? Dan kan je ook een plakje komkommer gebruiken. Ze geven een rustgevend effect op je ogen en verminderen wallen.