Niet iedereen is gezegend met een mooie stralende huid. Soms ligt het aan de pubertijd, de huid wordt vettig en pukkelig en soms krijg je door de overgang ineens een hele droge huid. Je huid is onderhevig aan hormoonschommelingen. Boven de dertig jaar verliest de huid elasticiteit en heeft het een andere verzorging nodig dan een jonge huid. De eerste stap naar een stralende huid is door te kijken waar jouw huid behoefte aan heeft. Een schoonheidsspecialiste kijkt aandachtig naar de huid en ziet al snel wat de conditie ervan is.

Een goede reiniging als basis

Het dragen van make-up, uitlaatgassen, zweet en nog vele andere factoren bevuilen de huid. Een goede reiniging is daarom heel belangrijk. Leer jezelf aan om elke ochtend en avond de huid grondig te reinigen. Dit doe je door reinigingscrèmes te gebruiken of een reinigende wasgel. De keuze van een goed reinigingsproduct bepaal je aan de hand van de conditie van je huid. Voor een schilferige droge huid is het beter om een product voor de gevoelige huid te gebruiken zodat het de huid niet teveel uitdroogt. De dunne huid rondom je ogen reinig je met een oog make-up remover.

Smeren, smeren en nog eens smeren

Het gebruik van een goede crème is een belangrijke stap alvorens je make-up op brengt. Kies een hydraterende dagcrème voor de droge huid en voor een vette huid een crème die onzuiverheden bestrijdt. Voor de oudere, rijpere huid is een voedende crème beter. Door te starten met een dagcrème weet je zeker dat je huid gedurende de dag goed beschermd is. Een dagcrème met een SPF factor helpt je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van zonlicht. Zonlicht verouderd de huid en zorgt voor donkere plekjes in je gezicht die moeilijk weggaan.

Nadat je ’s avonds je gezicht gereinigd hebt is het belangrijk om je huid te laten herstellen van de dag met een herstellende nachtcrème. De keuze van een nachtcrème is wederom afhankelijk van de conditie van de huid. Het moet natuurlijk wel iets voor je doen. Een goede nachtrust is net zo belangrijk voor de huid als het gebruik van een goede crème. Door onvoldoende nachtrust oogt je huid grauwer en bleker en ontstaan er wallen of donkere kringen onder je ogen. Mocht je toch een slechte nachtrust hebben gehad dan kun je de wallen verkoelen met schijfjes komkommer.

Neem eens een momentje voor jezelf

Door eens in de zes weken een schoonheidsspecialiste te bezoeken weet je zeker dat jouw huid in optimale conditie blijft. Mocht je dit te kostbaar vinden dan kun je natuurlijk zelf ook heel veel doen om dit te bereiken. Neem eens in de week een moment voor jezelf en gun je de tijd om uitgebreid in bad te gaan of een lange douche te nemen. Scrub lichtjes je gezicht, dit verwijderd dode huidcellen en geeft een fris effect. Gebruik daarna een masker en laat deze intrekken terwijl je even aan niets denkt en ontspant.