We dromen allemaal van een perfect gebit met stralende witte tanden. Helaas hebben we niet allemaal het geluk dat we van onszelf al witte tanden hebben. Tanden bleken vermijden wij het liefst maar op welke manier kan je dan jouw tanden witter maken? Lees alle tips en tricks snel hieronder!

Goed poetsen

Het spreekt voor zich maar goed je tandenpoetsen is de gouden tip voor witte tanden. Veel mensen denken dat het gaat om de hoeveel tijd dat je je tanden poetst. Dit is een fabel, het gaat namelijk om de poetstechniek. Het is belangrijk dat je iedere tand goed meeneemt en het tandvlees ook zorgvuldig poetst. Een elektrische tandenborstel zorgt sneller voor witte tanden.

Het beste advies is om je tanden twee á drie keer op een dag te poetsen. Het liefst na iedere maaltijd, doe dit dan wel na ongeveer een uurtje. De bacteriën in je mond produceren namelijk zuur wat jouw tandglazuur kan aantasten. Vergeet ook niet om je tanden te flossen en te stoken.

Let op koffie en wijn

Wist je al dat koffie en wijn niet veel goeds doet voor de kleur van je tanden? Deze dranken bevatten tannine, dit tast het tandglazuur aan en verkleurt het gebit. Om dit te voorkomen kan je het beste drinken met een rietje. Maar om koffie te drinken met een rietje zien wij nou ook niet zo snel zitten… Ook etenswaren waar veel kleurstoffen inzitten zorgen voor een gele tandkleur. De hoeveel suiker die bijvoorbeeld in snoep zit, zorgt voor een verkleuring van wit naar geel.

Charcoal tandpasta

Charcoal tandpasta is een nieuw product in cosmetica-land. De tandpasta bevat actieve kool wat ervoor zorgt dat je tanden witter worden. De zwart gekleurde tandpasta breng je aan met een speciale tandenborsten. Vervolgens poets je hiermee een aantal minuten je tanden. Door dit dagelijks te herhalen zie je al snel resultaat. Het is misschien een gek gezicht maar het doet zeker wonderen ?. Deze tandpasta’s zijn gewoon te verkrijgen bij drogisterijen.

Bekijk hieronder een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je het beste hiermee je tanden kan poetsen.

Witter laten lijken

Je kan je tanden ook witter laten lijken met behulp van kleding of make-up. Roden lippenstift zorgt er bijvoorbeeld voor dat je tanden een stuk witter lijken. Door een lippenstift te dragen met juist een oranje of gele ondertoon, zorg je ervoor dat de gele gloed van je tanden nog meer gaat opvallen. Ook zorgt een donkere haarkleur er sneller voor dat je tanden witter lijken.

Een belangrijke gouden tip is ook om regelmatig de tandarts te bezoeken. Het beste advies is om de zes maanden een bezoekje te brengen aan de tandarts. Zij reinigen en onderzoeken zorgvuldig je gebit.