Door de koude winterdagen kan jouw huid ontzettend droog worden. Dit geeft een trekkerig gevoel geven of het jeukt enorm. Je huid heeft een hoop te verduren en daarom moet jij je huid extra goed verzorgen. Met deze tips ben jij in no-time van je droge huid af.

Douche niet te warm

Met de koude dagen is niks zo fijn als een lange warme douche. Alleen wordt je huid hier wel erg droog door. Warm water zorgt ervoor dat het natuurlijke vetlaagje op je huid verdwijnt. Als je te warm doucht verdwijnt deze laag en dat zorgt ervoor dat al het vocht uit je huid verdwijnt.


Bodylotion

Door de meeste specialisten wordt ook aangeraden om maar een paar minuten te douchen en dit het liefst op lauwe temperatuur. Dit klinkt alleen niet erg aantrekkelijk en kiezen we liever voor een uitgebreide warme douche. Als je op een warme temperatuur doucht is het belangrijk om je huid daarna goed in te smeren met bodylotion. Dit nog het liefst als je huid nog warm is van het douchen. Je huid blijft ingevet en daardoor blijft het gehydrateerd.

Gezichtsreiniging

Je huid kan ook flink uitdrogen van een verkeerde gezichtsreiniging. Je huid wordt schilferig en je make-up gaat er niet mooier van zitten. Een gezichtsreiniging die veel schuimt zorgt hiervoor. Hier zit veel zeep in en zeep laat je huid sneller uitdrogen. Net als met warm water, zorgt zeep ervoor dat het natuurlijke vetlaagje van je huid verdwijnt. Daarom is het handiger om in de winter een reiniging te gebruiken die gebaseerd is op olie.

Scheren

Ook dit heeft te maken met de natuurlijke oliën van je huid. Een scheerbeurt zorgt er meestal niet alleen voor dat de haartjes verdwijnen maar ook het vetlaagje. Als je gaat scheren na een warm bad zijn de haartjes zachter waardoor de natuurlijke oliën minder snel verdwijnen. Ook kan het helpen om een scheergel te gebruiken in plaats van schuim.