Hoe vaak draag jij make-up? Grote kans dat jij iedere dag met make-up op de deur uit gaat. Het is ook heel leuk om te dragen, je voelt je er zelfverzekerd door en het maakt je nog mooier. Misschien ga je wel helemaal niet de deur uit zonder. Nergens voor nodig, want ook zonder make-up zien we er goed uit. En om er nog net wat beter uit te zien, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je voortaan helemaal stralend de deur uit zonder make-up.

Tips zonder make-up

Was je gezicht elke ochtend en avond

Dit is zo belangrijk om te doen, en nog steeds vergeten heel veel mensen dit. Was standaard elke morgen en avond even je gezicht. Het frist je op en het maakt je huid een stuk mooier.

Vaseline

Dit gaat misschien een beetje gek klinken, maar vaseline gebruiken in plaats van mascara is echt het proberen waard. Smeer een beetje vaseline op je wimpers en laat ze mooi glanzen zonder mascara te gebruiken.  Je kunt vaseline ook gebruiken als remover. Dit is een stuk vriendelijker voor je huid dan andere removers.

Eet gezond

Gezond eten is op een heleboel vlakken heel goed voor je.  Zeker ook voor je huid! Je merkt het vast wel: na een weekend cheaten kan je een huid een stuk onrustiger zijn dan normaal. Probeer vet eten zoveel mogelijk te vermijden en eet elke dag fruit en groenten.

Milde cleanser

Gebruik voor het reinigen van je huid een milde cleanser. Het kan namelijk zo zijn dat je huid er anders heel droog door wordt. En dat ziet er natuurlijk niet verzorgd uit! Kies een milde cleanser voor jouw huidtype, het liefst één die hypo-allergeen is. Met een mooie, verzorgde huid heb je helemaal geen foundation nodig!

Kokosolie

Gebruik kokosolie voor je lippen in plaats van normale lippenbalsem. Normale lippenbalsem bevatten vaak chemicaliën die je lippen kunnen uitdrogen. Als je een klein beetje kokosolie gebruikt, zullen je lippen goed gehydrateerd worden en zien ze er fris en gezond uit.  

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?