Een flawless make-up look begint bij de basis, namelijk je foundation. Als dit niet mooi op de huid is aangebracht valt de rest van je make-up ook al snel in duigen. Alleen kan het soms nog best lastig zijn om je foundation mooi en natuurlijk te laten ogen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij het beste je foundation kan aanbrengen.

De juiste foundation

Het is nog best lastig om een goede kleur foundation te vinden. Vaak is er maar een beperkt assortiment aan foundation kleuren en dan moet jouw huidtype daar maar net tussen zitten. Vind je het lastig om een kleur te vinden die bij jou past? Vraag dan om advies in een drogisterij of een parfumerie. Zij helpen jou maar al te graag. Ook is het belangrijk dat je de kleur test bij natuurlijk daglicht. In sommige lichten kan een foundation heel mooi ogen maar zodra je in de buitenlucht komt ziet het er heel anders uit.

Een foundation kan soms nog best een investering zijn maar dan heb je wel wat. Bij de drogisterijen worden ook relatief goedkope foundations verkocht voor een paar euro maar vaak doen deze producten niks goeds voor je huid. Overweeg daarom om een ietwat duurdere foundation aan te schaffen. Dit doet vaak al wonderen.

Gebruik dagcrème

Voordat je aan je make-up look begint is het belangrijk dat je je huid daarvoor goed hebt verzorgd. Was je gezicht eerst goed en breng daarna een dagcrème aan. Hierdoor is het vuil van je gezicht en geef je het ook al meteen een boost door de crème. Wacht even totdat de crème goed is ingetrokken en breng hierna je foundation aan. Je zult zien dat er hierdoor een glow op je gezicht ontstaat.

Beautyblender

Een beautyblender is ideaal om je foundation mee aan te brengen. Het is een spons die je van tevoren nat maakt en hiermee je foundation op je huid dept. Hierbij moet je wel oppassen dat je de spons niet te nat maakt. Als dit het geval is kan je de foundation nooit mooi aanbrengen. Ook moet de beautyblender niet te droog zijn want dan mengt het niet mooi met de huid. Als je de spons uitwringt en er druppelt geen water meer af, is die klaar om gebruikt te worden.

Niet wrijven

Pas er ook mee op dat je niet gaat wrijven maar juist dept. Dit geldt voor alle foundation kwasten en beautyblenders. Door te wrijven creëer je strepen waardoor de foundation op de huid ligt en niet natuurlijk oogt. Deppen geeft een veel natuurlijker effect.

Poederen en fixeren

Vaak laten mensen dit beauty product achterwegen terwijl het juist wonderen doet voor je foundation. Door je foundation af te poederen zorg je ervoor dat de foundation gedurende de dag goed blijft zitten. Grotendeels van de vrouwen denkt dat poederen voor een plamuur-effect zorgt maar het zorgt juist voor de finishing touch! In plaats van een poeder zou je ook nog een fixingspray kunnen gebruiken. Dit spray je over je make-up en het zorgt ervoor dat je make-up hierdoor goed blijft zitten.