De zomer is in volle gang en dat betekent dat we te maken hebben met een hoop warme dagen. Heerlijk om van het zonnetje te genieten, maar je make-up mooi te houden is een stuk lastiger. Heb jij op hete dagen te maken met uitlopende make-up of vervaagt je make-up look binnen no time? Dat is natuurlijk vervelend, je hebt er tenslotte moeite voor gedaan. Er zijn een aantal tips die jou kunnen helpen met het mooi houden van je make-up als het warm is buiten. Welke tips dit zijn? Lees snel verder, wij sommen ze voor je op

Volop hydrateren

Omdat je veel vocht verliest op warme dagen, is het belangrijk om dit aan te blijven vullen. Hoe beter je hydrateert, hoe beter dit is voor je huid. En dat is dus ook een goed middel om je make-up tijdens warme dagen mooier te laten zitten. Drink dus tijdens warme dagen veel water of hydrateer je huid met huidverzorgende producten.

Een goede primer gebruiken

Een handige tip voor make-up in de zomer, is het gebruiken van primer. Een primer is namelijk een goede basis voor de rest van je look. Als het warm is buiten zorgt de primer ervoor dat het langer mooi blijft dan wanneer je geen primer gebruikt. Vergeet dit dus echt niet tijdens de hete zomerdagen!

Waterbestendige mascara en eyeliner

Een van de beste zomer make-up tips: draag waterbestendige mascara en eyeliner. Als je veel zweet op warme dagen, is dit een goede manier om je make-up mooi te laten zitten bij warm weer. Waterproof mascara en eyeliner is bestand tegen vocht en daarom blijft het hiermee goed zitten. Dit in tegenstelling tot wanneer je normale mascara of eyeliner draagt bij warme dagen. Dit kan ervoor zorgen dat het uitloopt en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor jouw make-up look.

Matterende poeder gebruiken

Een handig middel voor je make-up in de zomermaanden, is matterende poeder. Dit zorgt er namelijk voor dat delen van je gezicht minder glimmen. Hoe meer je zweet, hoe meer je te maken kunt krijgen met glimmende delen. Met een matterende poeder voorkom je dit. Stop deze dus altijd in je tas op warme dagen, want het kan zeer goed van pas gaan komen!

Oogschaduwprimer aanbrengen

Ben je iemand die vaak oogschaduw draagt? Dan is het een aanrader om oogschaduwprimer aan te brengen van tevoren. Bij hete dagen is oogschaduw iets wat al snel vervaagt en met oogschaduwprimer voorkom je dit. Het houdt de oogschaduw mooi op z’n plaats én zorgt er daarnaast voor dat je mascara en eyeliner niet zomaar uitlopen. 

Lipstick in lagen aanbrengen

Lipstick laten zitten op warme zomerdagen is ook niet makkelijk. Om dit wel voor elkaar te krijgen, is het een aanrader om dit in meerdere lagen aan te brengen. Waar je normaal misschien slechts 1 laag aanbrengt, is het in de zomer dus niet erg om meerdere laagjes aan te brengen. Hoe meer laagjes, hoe langer het blijft zitten. Doe dit laag voor laag, zodat het er wel mooi uit blijft te zien. Een aanrader is om na het aanbrengen van laagjes transparant poeder aan te brengen. Zo zorg je er namelijk voor dat het minder snel vervaagt.

Langhoudende lipstick

Je kunt ervoor kiezen om in lagen te werken met je lipstick, maar als je graag zo lang mogelijk op zomerdagen van je lipstick wilt genieten is het ook een optie om gebruik te maken van een langhoudende lipstick. Zoals de naam al aangeeft zijn dit lipsticks die voor een lange tijd blijven zitten. En dat is natuurlijk wat je wilt op een hete zomerdag. Met een langhoudende lipstick hoef je jezelf niet druk te maken over dat het er niet mooi meer uitziet, want deze lipsticks zijn tegen veel dingen bestand. Eten, drinken én hitte dus!

Gebruik een setting spray om de look compleet te maken

Om je make-up in de zomer mooi te laten zitten, is het een handige tip om gebruik te maken van een setting spray. Doe dit pas als je helemaal klaar bent met je make-up en hier tevreden over bent. Met deze fixeerspray kun je op je gezicht spuiten om je make-up langer te laten zitten. En vooral als het warm is komt dit goed van pas, want dan gaat je make-up er normaal gesproken een stuk sneller af dan bij koude dagen.

Make-up en warm weer: het is misschien niet de beste combinatie. Met deze tips kun je er echter het maximale proberen uit te halen. Zo zorg jij ondanks het warme weer voor een fantastische make-up look! 

Bekijk meer uitgebreide make-up gerelateerde artikelen hieronder: