Met dit warme weer doen we niks liever dan iets lekker luchtigs en korte mouwen te dragen. Ook spenderen we onze tijd met dit zonnetje maar al te graag aan het strand. Dat wil je natuurlijk wel met gladde oksels doen maar dat kan soms nog wel een probleem zijn. Het ziet er al snel geïrriteerd uit en voelt stroef aan. Met deze tips hieronder is dat verleden tijd.

Scrubben

Voordat je je oksels gaat scheren is het belangrijk dat je de huid goed scrubt. Hierdoor wordt de huid en de haren zachter waardoor je makkelijker de hele wortel van de haar wegscheert. Je scrubt hier namelijk de dode huidcellen, zweetresten en deo-resten mee weg. De huid voelt gladder en zachter aan. Let er wel op dat je niet te hard scrubt wat de huid onder je oksels is erg gevoelig.

Nieuw scheermesje

Het is belangrijk dat je vaak je scheermesje vervangt. Hoe vaker jij met hetzelfde mesje scheert, hoe stroever het wordt. De mesjes worden een beetje bot en de haren worden hierdoor minder goed weggehaald. Ook krijg je hierdoor sneller een geïrriteerde huid, plus het is ook hygiënischer om eens in de zoveel scheerbeurtjes je scheermesje te vervangen.

Scheer op natte huid

Soms kan het scheren van je oksels er nog wel eens bij in schieten en doe je het snel even in de ochtend op de droge huid voordat je naar een afspraak moet. Maar dit zorgt er juist voor dat je huid ontzettend geïrriteerd wordt. Maak je oksels altijd goed nat en gebruik scheerschuim. Hierdoor voelt je huid veel zachter en gladder aan.

Zet niet teveel kracht

De huid onder je oksels is zeer gevoelig en dun. Wees er dus voorzichtig mee. Probeer niet heel hard met je scheermesje te drukken want hiermee kan je een huidlaagje eraf halen. Als je dit doet wordt de huid nog gevoeliger en snel geïrriteerd als je het scheert. Als je al zachtjes met je mesje langs je oksels gaat, merk je dat dat ook al genoeg is.

Bodylotion

Zeker na het scheren droogt de huid snel uit. Omdat je oksels zo gevoelig zijn, droogt dit nog sneller uit. Daarom is het heel belangrijk om dit na je douchebeurt goed te hydrateren. Gebruik een bodylotion of crème. Je merkt het verschil meteen.