Als je wat korter van stuk bent wil je waarschijnlijk wel eens wat langer overkomen. Het idee geven dat je langer bent zonder dat je de hele dag op hele hoge hakken hoeft te lopen.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om met kleding de illusie te wekken dat je langere benen hebt. Lees hieronder de tips hoe je jouw korte benen langer kunt laten lijken. Van tops tot schoenen.

Korte Benen Langer Laten Lijken

Draag Lange Of Korte Broeken Als Je Korte Benen Hebt

Het is het één of het andere als het op broeken aankomt. Kies voor een lange broek of juist een korte broek / hotpants als je jouw kortere benen langer wilt laten lijken.

Vermijd halflange broeken.

Draag Lange Broeken Of Shorts Bij Korte Benen

Draag Broeken, Rokken En Jurken Met Een Hoge Taille

Kies als gaat shoppen voor kleding met een hoge taille. Voor zowel jurkjes, rokjes en broeken. Als je een broek met een hoge taille draagt is het lastiger te zien waar je benen eindigen. Zo creëer je de illusie dat je langere benen hebt.

Hoge Taille Bij Kortere Benen

Kies Een Outfit Bestaande Uit 1 Kleur

Ga eens voor een outfit welke bestaat uit 1 kleur. Door een mono-kleurig outfit lijkt je lichaam is zijn geheel langer.

Monokleur Outfit Voor Langere Benen

Match Je Panty Kleur Met Die Van Je Schoenen / Hakken

Om je benen langer te laten lijken is er nog een leuke truc. Door de kleur van je kousen of panties te matchen met de kleuren van je schoenen lijken je benen langer.

Match Panties - Kousen Met Hakken

Ons Kledingadvies: Kies Een Broek En Schoenen In Dezelfde Kleur

In het verlengde van het matchen van panty’s en kousen ligt het matchen van je broek en je schoenen. Als je (waarschijnlijk in het najaar en de winter) een broek wilt dragen kun je deze ook het beste qua kleur matchen met je schoenen. Dit wekt eveneens de illusie dat je langere benen hebt.

Match Broek Met Schoenen - Hakken

Draag Nude Kleur Hakken

Ook nude kleurige hakken kunnen er voor zorgen dat kortere benen er langer uitzien. Als de nude-kleur matched van je schoenen met de kleur van je benen lijkt het één geheel. Zo kun je een keertje je panties of kouzen thuis laten liggen. Nude-kleurige hakken zijn ideaal voor in de zomer onder een rokje.

Nude-kleurige Hakken Bij Korte Benen

Wat Kun Je Het Beste Vermijden Bij Korte Benen

Er is ook fashion wat je beter kunt vermijden. Qua schoenen kun je het beste niet kiezen voor laarzen die tot halverwege je kuiten reiken.

Ook lage taille jeans kun je het beste overslaan.D