Mooie verzorgde nagels doet veel goeds voor je uitstraling. We lakken dan ook wat af met z’n allen. Maar we kennen allemaal wel de irritatie van een uitgedroogde nagellak. In zo’n situatie is het zonde om een nieuwe nagellak aan te schaffen. Dat hoeft ook niet wat er zijn verschillende trucjes om je nagellak weer vloeibaar te maken.

Nagellakremover

Nagellakremover helpt niet alleen bij het schoonmaken van de nagels, het zorgt er ook voor dat de nagellak weer vloeibaar wordt. Je kan deze tip op twee manieren toepassen. Zo kun je voor de eerste tip wat nagellakremover in een schaaltje gieten. Gebruik hier niet een plastic bakje voor want plastic kan smelten door nagellakremover. Haal het kwastje van de nagellak vervolgens door de remover. De opgedroogde klodders aan het kwastje smelten hierdoor. De overgebleven resten aan het kwastje kan je weghalen met een papiertje. En voilà, jouw nagellak is weer klaar voor gebruik. Bij de tweede tip doe je eigenlijk hetzelfde alleen giet je de remover meteen in het flesje van de nagellak. Gebruik hierbij een aantal druppeltjes. Goed schudden en klaar is kees.

Warm water

Vul een bakje met warm water en zet hier je potje nagellak in. Laat het potje er ongeveer 30 tot 60 minuten instaan. Door het warme water worden de klodders losgeweekt waardoor de nagellak weer vloeibaar wordt. Schud goed moet het potje nadat je hem uit het water hebt gehaald en je nagellak is weer zo goed als nieuw.

Haardroger

Heb je geen warm water bij de hand? Dan kan je de nagellak ook verhitten met een haardroger. Dit heeft hetzelfde effect als warm water. Ook bij deze tip moet je na de tijd weer goed schudden met het potje.

Uitgedroogde nagellak voorkomen

Nagellak heeft een houdbaarheidsdatum. Na ongeveer ander halfjaar gaat de kwaliteit van de nagellak achteruit. Hierdoor gaat de nagellak uitdrogen of wordt het plakkerig. Is jouw nagellak al lang over de datum? Dan hebben de tips van hierboven niet veel zin. Het beste is dan om het potje weg te gooien.

Ook is het belangrijk dat je de nagellak op een koele plek bewaart. Als de nagellak te lang wordt blootgesteld aan warmte gaan de ingrediënten in de lak scheiden. De koelkast kan hierbij dan een goede optie zijn alleen springt hier telkens het licht aan bij het opendoen van de koelkastdeur. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak beïnvloed wordt en achteruitgaat. Bewaar je nagellak liever in een apart kastje. En de gouden tip: zorg er altijd voor dat het flesje goed is dicht gedraaid!