Het is weer DIE tijd van de maand. Huilen om niks, veel vreetbuien en enorme krampen. Soms kunnen je menstruatiedagen aardig verschrikkelijk zijn maar we moeten er nou eenmaal mee zien te leven. Met deze tips hieronder kom jij je menstruatieweek makkelijk door zonder allemaal nare bijwerkingen.

 

Sporten

Hoewel we weten dat sporten waarschijnlijk het laatste is waar je aan denkt als je hevige krampen hebt, is sporten toch echt goed voor je menstruatiepijn. Sporten zorgt ervoor dat er een positief stofje vrijkomt waardoor je je beter gaat voelen. Ook yoga kan niet goed helpen, deze oefeningen zorgt ervoor dat jij je ontspant en dat kan je pijn ook verlichten.

Vezels

Als je ongesteld bent maakt je lichaam meer progesteron aan. Hierdoor gaan je darmen trager werken en dat kan zorgen voor verstopping. Dit zorgt ervoor dat je sneller buikpijn krijgt en dus ook menstruatiepijn. Vezels en genoeg water zorgen ervoor dat dit minder wordt. Denk dan bijvoorbeeld ook aan fruit en groente in plaats van alleen aan brood.

Warme kruik

Een oude gouden tip: een warme kruik. Vul een kruik met lauw water en leg hem op je onderrug of op je buik. Hierdoor ontspannen je spieren maar jijzelf ook. Zet er een leuke film bij op en in no-time is je menstruatiepijn minder. Hetzelfde geldt voor een warm bad.

 

Vermijd cafeïne

Als je even niet zo lekker voelt kan het best snel verleidelijk zijn om een kop koffie te drinken. Alleen zorgt dit er tijdens je menstruatieweek voor dat B-vitamines langzamer worden opgenomen in je lichaam. B-vitamines heb je nodig om je hormonen in balans te houden.

Medicijnen tegen de pijn

Als je menstruatiepijn echt ondragelijk is en geen enkele tip werkt, dan zijn er ook medicijnen voor je pijn. Bij drogisterijen is het gewoon te verkrijgen of raadpleeg je huisarts wat je het beste in kunt nemen.