Het is een menselijk verschijnsel dat vrouwen soms last hebben van onaangename vaginale geurtjes. Dit kan bij veel vrouwen leiden tot onzekerheid of schaamte. Dit punt willen we natuurlijk voor zijn, daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet om een ruikende vagina tegen te gaan.

visgeur vagina

Oorzaken vaginale geur

Wanneer er een sterke geur uit je vagina komt, is daar vaak een reden voor. Dit gaat vaak ook gepaard met jeuk, roodheid, ruikende witte afscheiding en irritaties. Wij hebben de meest voorkomende oorzaken op een rij gezet:

Gelukkig zijn er veel manieren om van die vieze geur uit je vagina af te komen.

#1 Gebruik GEEN vaginale douche

Je zou denken dat een vaginale douche de onaangename geur van onderen laat verdwijnen, maar dat is dus niet helemaal weer. Dit soort middeltjes brengen juist je intieme zone uit balans. De Ph waarde wordt hierdoor aangetast en schimmels liggen dan heel snel op de loer. Onthoud dat jouw vagina zelf in staat is om zich te reinigen. Laat daarom altijd zeep en andere middeltjes achterwege.

#2 Yoghurt

Help! Mijn vagina stinkt, wat moet ik doen? Gebruik yoghurt… ja, je leest het goed. In yoghurt zitten namelijk veel goede bacteriën die alles binnenin je vagina weer in balans brengen. Door ongeveer drie keer op een dag een schaaltje yoghurt te eten, zul je binnen de kortste keren verschil merken. Wil je graag dat het direct werkt? Breng dan wat yoghurt aan op je vagina en laat het ongeveer tien minuutjes inwerken. Spoel het er vervolgens vanaf en herhaal dit iedere dag zo’n vier keer. Wanneer je een tampon doordrenkt in yoghurt en hem daarna inbrengt, werkt deze tip ook. Laat de tampon ongeveer 3 uur zitten.

#3 Katoenen ondergoed

Vochtige omgevingen zijn het meest kwetsbaar voor bacteriën en schimmels. Het is daarom belangrijk dat het gebied rondom jouw vagina goed kan ademen. Wanneer dit niet gebeurt heb je bijvoorbeeld al snel last van een nare geur bij je afscheiding. Om te voorkomen dat je afscheiding ruikt, is het belangrijk dat je ondergoed draagt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan katoen. Wees niet bang dat dit totaal niet sexy is want wanneer je goed zoekt, zul je absoluut mooie slips vinden.

#4 Appelazijn

Een zure geur van je afscheiding is vaak een teken dat je last hebt van een bacterie. Om deze nare geurtjes te verminderen, helpt het om appelazijn te gebruiken. Dit is een antibacterieel middel die de Ph-waarde van je vagina kan herstellen. Je kunt dit op een aantal verschillende manieren innemen. Bij de eerste manier los je twee eetlepels appelazijn op in een glas water. Drink zo’n glas ongeveer vier keer per dag om snel resultaat te krijgen. Bij de tweede manier laat je een warm bad vollopen en voeg je daar ongeveer 750 ml appelazijn aan toe. Blijf ongeveer een half uur in het bad zitten en herhaal dit twee keer per week.

Waarschuwing: breng GEEN pure appelazijn aan op je vaginale. Je huid rondom je vaginale is erg kwetsbaar en appelazijn heeft een aardige agressieve werking.

Meer tips om vervelende geur uit je vagina tegen te gaan:

  • Gebruik een voorbehoedsmiddel tijdens de seks
  • Was je intieme zone altijd na een vrij partij
  • Spray geen parfum/deo rondom je vagina
  • Reinig de wc-bril
  • Drink zo min mogelijk cafeïne
  • Eet veel citrusvruchten
  • Drink veel water

Helpen al deze tips niet en blijf je last houden van een nare vaginale geur? Neem dan contact op met je huisarts. Zij kunnen jou hier goed bij helpen.