Shoppen is wat wij vrouwen love the most. Wat is er nou leuker dan een hele dag uit te trekken voor een shopsessie? Ondanks dat we het heerlijk vinden om alle winkels af te struinen, gaat er ook niks boven online shoppen. Wist jij al dat er ontzettend veel tips en tricks zijn om het online winkelen nog leuker te maken? Lees ze hieronder.

tips en tricks online shoppen

Vergelijk kledingsites

Hoe herkenbaar is het dat je een prachtig kledingitem online tegenkomt maar daar eigenlijk wel heel diep voor in de buidel moet tasten? Als je het echt een investering waard vindt, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om hier maandelijks geld voor aan de kant te zetten. Als je hier niet voor kiest is het een goede tip om verschillende webshops af te gaan. Vaak verkopen verschillende winkelketens soort gelijke items maar is het bij de een interessanter qua prijs dan bij de ander. Zo bespaar jij een hoop geld waar je weer een ander item voor kunt scoren. Een andere tip is om niet gelijk te kopen, maar een weekje te wachten en dan te kijken of je nog steeds hetzelfde gevoel hebt bij dat ene jasje of die leuke broek. Dit voorkomt dat je achteraf spijt krijgt van je (te snelle) aankoop.

Snelle levering

Niets is zo fijn als vanuit je bed je winkelmandje te vullen. Een nadeel van online winkelen kan zijn  dat de levering altijd langer duurt dan jij zou willen. Het liefst willen we het natuurlijk meteen aan kunnen trekken maar vaak duurt het wel een aantal werkdagen. Inmiddels leveren de meeste webwinkels gelukkig steeds sneller, sommigen zelfs dezelfde dag nog. Mocht je wel een dagje kunnen wachten, dan vind je hier een handig overzicht van webshops die bezorgen in 24 uur. Zo’n zelfde overzicht heb je op vandaagbesteldmorgeninhuis.nl ook voor webshops die snel kleding bezorgen.

Filter naar je wensen

Online shoppen kan soms voor een hoop stress zorgen. Je zit al uren door kledingitems heen te scrollen maar kan niet hetgeen vinden waarvoor jij komt. Veel sites hebben hier de ideale oplossing voor, namelijk een filteroptie. Dit is vaak een klein icoontje aan de linker- of rechterkant bovenaan de lijst met items. Hierbij kun jij je maximale prijs, de maat, de kleur, gelegenheid en lengte invoeren. Hierdoor krijg je alleen de kledingitems waarin jij geïnteresseerd bent  en dit bespaart je een hoop tijd.

online shoppen

Betaal geen verzendkosten

We kunnen er allemaal eerlijk over zijn dat we verzendkosten haten. Het is weggegooid geld dat we veel liever voor iets anders gebruiken. Nu heb je al bij veel webshops gratis verzending, vanaf een besteding bij een bepaald bedrag. Maar er komen ook steeds meer online winkels met gratis verzending. Op bijvoorbeeld de H&M site heb je altijd gratis verzending als clubmember. Ook kan je online zoeken voor kortingscodes. Eens in de zoveel tijd zetten webshops deze codes online.