Staat er binnenkort een groot themafeest op de kalender? Dan wil je uiteraard dat het themafeest een zeer geslaagd feest wordt, waar je met je vrienden nog jarenlang over kunt praten. Vaak zijn dat de beste feestjes, waar iedereen het naar zijn zin heeft en de tijd lijkt stil te staan. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat iedereen het een geslaagd feestje vindt. Op deze manier wordt er nog vele jaren gesproken over dat ene feestje.

Welk thema gaat het worden?

De eerste stap is bedenken welk thema het feestje gaat hebben. Zo zijn er tal van thema’s die het feestje omtoveren tot een waar themafeestje. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een karaoke of disco night, een pyjama of zwemparty, of een strand/ Hawaii thema, waarbij iedereen met de kenmerkende Hawaii kleding naar het feestje komt. Welk thema je ook kiest, zorg ervoor dat iedereen zich aan de dresscode houdt. Want alleen zo worden de themafeestjes pas echt geslaagd.

Zelf kleding verzorgen

Wanneer je een persoonlijk thema feest wilt organiseren, kan het huren of lenen van feestkleding als onpersoonlijk worden beschouwd. Daarom is het juist leuk om zelf de feestkleding te verzorgen, zodat het themafeestje echt jouw feestje wordt. Zo kan je bijvoorbeeld T-shirts bedrukken, met persoonlijke logo’s of teksten. Bedenk een leuke slogan en laat deze uitbundig terugkomen op het shirt. Andere ideeën zijn bijvoorbeeld het bedrukken van goodiebags, die iedereen na afloop mag meenemen naar huis. Zo blijft de gedachte van het feest nog voor een lange tijd onder de mensen.

De feestruimte aankleden

De feestruimte aankleden

Naast dat alle gasten in thema moeten komen, wil je natuurlijk ook  dat de feestruimte wordt aangekleed aan de hand van het thema. Dit kan je doen door het ophangen van een speciale poster, of het versieren met leuke slingers. Maak daarnaast gebruik van ballonnen of confetti, om het feestje nog feestelijker te maken. Het hebben van een goede muziek en lichtinstallatie en daarnaast een dansvloer te creëren, zorg je ervoor dat je gasten kunnen dansen en los kunnen gaan op de muziek. De lichtshow zal het feestje tot op de puntjes afmaken. 

Kortom, door je aan deze tips te houden, kan je zowel een algemeen thema feestje geven of juist een persoonlijk feestje door de bedrukte kleding. Ook het geven van een goodiebag en het leuk aankleding van de feestruimte zal erin resulteren dat het feest zeer geslaagd zal zijn onder de feestgangers. Laat het feestje daarom maar snel beginnen!