Hello summer! De tijd van bikini’s is weer aangebroken en daar zijn wij erg blij mee. Alleen is een gladde bikinilijn creëren vaak nog een struggle. Het lijkt alsof de stoppels na een paar uur alweer terug zijn of je krijgt het geeneens glad, herkenbaar? Daarom hebben wij voor een aantal tips voor een gladde bikinilijn op een rij gezet.

Bikinilijn ontharen tips

Scheer onder de douche

Het ontharen van je bikinilijn kan soms een kriem zijn. Zeker bij je lies is jouw huid erg gevoelig en heb je al snel last van irritaties. Zorg ervoor dat je je bikinilijn altijd scheert onder de douche of in bad. Door het warme water gaan de poriën open en worden de haartjes zachter. Hierdoor krijg je een gladder effect bij het scheren. Breng ook een olie op de haartjes aan voordat je gaat scheren. De haartjes worden hier nog zachter van en het verzacht meteen je huid.

Een schoon scheermes

Je bikinilijn scheren gaat het beste met een scherp en schoon scheermes. Scheer jij al een tijdje met hetzelfde mesje? Gebruik deze dan niet voor je bikinilijn. Gebruikte scheermesjes zijn 9 van de 10 keer bot. Hierdoor laten de haartjes moeilijker los.

Extra tips bij het scheren van je bikinilijn: gebruik een mannenscheermesje. Deze zijn scherper als vrouwen mesjes.

Scheer met de haargroei mee

Wanneer je je bikinilijn gaat ontharen, heb je al snel last van bultjes en irritaties. Om dit te voorkomen moet je met je haargroei mee scheren. Houd de huid hierbij zo strak mogelijk om wondjes of bultjes te voorkomen. Het kost wel wat langer de tijd om het op deze manier glad te krijgen maar het resultaat is absoluut mooier.

Knip het van tevoren

Het is belangrijk om van tevoren je schaamhaar te scheren of te trimmen. Hierdoor zie je beter welke kant de haartje op groeien. Ook raakt het scheermesje op deze manier minder snel verstopt en blijft die goed scherp.

Extra tip bij het scheren van je bikinilijn: Spoel regelmatig met lauw water de haartjes uit het scheermesje weg. Anders gaan de haartjes in het scheermes langs je huid schuren. Hierdoor krijg je bultjes en irritaties.

Gebruik een ladyshave

Een ladyshave is een soort van epileer apparaatje waarmee je makkelijk de lichaamsbeharing weg krijg. Het epileren van je bikinilijn is iets pijnlijker dan scheren maar hiermee blijven de haartjes wel langer weg.

Scrubben

Scrub tussendoor goed je huid. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen waardoor je eerder bij de wortel van de haar komt. De haartjes gaan er zo ook makkelijker uit en je krijgt een gladder resultaat.

Neem de tijd

Het is belangrijk dat je de tijd neemt wanneer je je bikinilijn gaat scheren. Het vraagt de nodige concentratie en je kunt het beste rustig ter werk gaan. Raffel het daarom niet af.

Word jij er gek van om continue je bikinilijn te scheren? Kies er dan voor om je bikinilijn te laseren. Dit is wel een investering maar het resultaat mag er zeker zijn. Ook je bikinilijn harsen kan een goede optie zijn. Je haartjes blijven hiermee langer weg. Succes!